Garaj Organizasyon İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul İkinci El Festivali’ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu. Köse, Ekrem İmamoğlu ile ilgili “Türkiye yeni bir lider kazandı” ifadelerini kullandı.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak 23 Haziran’da yapılacak İBB seçimine sayılı günler kala siyasetin nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Köse: “23 Haziran’daki seçim ile ilgili tahminim izlenimlerimin sonucunda en az yüzde 5 gibi bir oy farkı ile Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanacağı yönünde.”

İşte özel röportajdan satır başları:

“İstanbul’un enerjisi Türkiye geneline yansıyacak”

“Bu sadece İstanbul seçimi değil, Türkiye’nin seçimidir” diyen Köse, “Algı da, konuşmalar da, beklenti de bu yönde. Ben Anadolu’da da çok ciddi çalışmalarda bulundum. Çok net söylüyorum; İstanbul seçimleri Anadolu için bir umut oldu. Orada da beklentiler çok yüksek. Çünkü İstanbul’un enerjisi Türkiye geneline yansıyacak. Edindiğimiz izlenimler de bu yönde” ifadelerini kullandı.

“Buna bir ‘dur’ demek gerekiyor”

 Köse, “31 Mart’ta kazandığımız seçim birkaç kişinin iradesiyle 16 milyon vatandaşın elinden alındı. Buna bir ‘dur’ demek gerekiyor. Bu de demokrasiye yakışmaz ne de ülkemizin geleneğine göreneğine yakışmaz. Bu yüzden İstanbul’da başarıya ulaşmak çok önemli” dedi.

“Ekrem İmamoğlu en az yüzde 5 farkla kazanır”

Seçim ile ilgili tahminde bulunan Köse, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu adının açıklandığı günden bu yana artık çok daha fazla tanınır hale geldi. Artık tüm Türkiye kendisini yakından biliyor. Aslında bu durum ülkemizin bir uyanış içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu yüzden 23 Haziran’daki seçim ile ilgili tahminim izlenimlerimin sonucunda en az yüzde 5 gibi bir oy farkı ile Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanacağı yönünde. Sarıyer, İstanbul’un gözbebeği olan ilçelerden bir tanesi. Bu güzel ilçeden de 23 Haziran’daki seçimde Ekrem İmamoğlu’na daha yüksek bir oy oranı bekliyorum” diye konuştu.

“Alınan karar sivil bir darbedir”

YSK’nın seçimin yenilenmesine yönelik kararı değerlendiren Köse, “Alınan karar 16 milyon vatandaşın iradesine bir darbedir. Çünkü darbeler sadece asker ile yapılmıyor. Bu yüzden 6 Mayıs kesinlikle sivil bir darbedir. Milyonlarca insan oy vermiş, sen vatandaşın oyunu yok sayamazsın. Demokraside böyle bir şey olamaz. Bu yüzden önümüzdeki seçimde demokrasi yeniden tesis edilecek, bu ülkeye birlikte yaşama kültürü gelecek” şeklinde konuştu.

“Türkiye yeni bir lider kazandı”

Köse sözlerini şöyle tamamladı: “Ekrem İmamoğlu’nun bu yükselişi parti içerisindeki dinamikleri de olumlu yönde etkiliyor. Açıkçası Türkiye’nin yeni bir lider kazandığını düşünüyorum. Ekrem Beyin adı gelecekte Cumhurbaşkanlığı olarak geçiyor. Tabi bu kendi kararı. Ancak ben olmasını çok isterim.”