Kocataş Muhtarı Serdal Doğan, 3 yıllık sürede mahallesinde yaptığı çalışmaları ve mahalle halkının beklentilerini Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ile paylaştı.

Sarıyer’in rakım olarak en yüksek mahallelerinden biri olan Kocataş’ın genç ve çalışkan muhtarı Serdal Doğan, eğitim, belediye hizmetleri, ulaşım, mobese gibi konu başlıklarını öne çıkardı.


 

“Okul ihtiyacını ciddi oranda hissetmeye başladık”

En büyük eksikliğin okul olduğuna değinen Muhtar Doğan “Yaklaşık 60OO bin nüfusumuz olan mahallemizde ilkokul ve kreş yok. Çocuklarımız ilkokul için Kazım Karabekir Paşa Mahallesi’ne ve Barbaros Ortaokulu’na gidiyor. Tabi oranın da kendisine göre bir yoğunluğu söz konusu dolayısıyla biz Kocataşlılar olarak da okul ihtiyacını ciddi oranda hissetmeye başladık. Kocataş’ın en büyük sorunlarının başında gelen bu durumu düzeltebilmek adına birçok girişimde bulundum. Ve bu konuda ısrarcı takibime devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Mahalleye mobese kameralarımız çok yetersiz”

Mahalle güvenliğinin arttırılması yönünde girişimlerde bulunduğunu ifade eden Muhtar Doğan,“Bölgemizde ne yazık ki mobese kameralarımız çok yetersiz, bunların girişimlerini yaptık ve mahallemiz adına dilekçelerimiz verdik. Talebimiz üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü’müz tarafından gerekli incelemeler yapıldı. İhale aşaması yönünde bilgi aldık” sözlerine değindi.

İstinat duvarı çağrısı karşılık buldu

Kocataş’ın coğrafi konumunu da gündemine alan Muhtar Doğan, diğer mahallelerden daha farklı olduğunu ifade ederek, “Kış mevsimi oldukça zor ve zemin anlamında depreme çok dayanaklı olan bir yerleşim bölgesi. Sarıyer’imizin başlıca sorunları arasında geri görünüm olduğu için birçok mahallede istinat duvarı problemleri vardı. Biz göreve geldikten sonra bu konu üzerine yoğunlaştık. İstinat duvarı konusunda belediye taleplerimizin birçoğuna karşılık vermiş oldu. Yapılan bu hizmetlerin dışında yağmur suyu kanallarımız bekleyen işler arasında.”

10 dönümlük arazide kompleks

“Kocataş için yapacak daha çok işimiz var” diyen muhtar, “Hedeflediklerimizin birçoğunu gerçekleştirdik, kalanlarını da yapmaya çalışıyoruz. Hayvan barınağının yer aldığı İBB parselini vatandaşımıza kazandırılması adına girişimlerde bulunduk. Oranın yaşanılabilir bir park ve bununla beraber gençlerimizin de spor yapabileceği bir kompleks talebimiz oldu ve somutlaşmaya başladı. 51 dönümlük arazinin yaklaşık 10 dönümünü vatandaşımıza kazandırmış olacağız” dedi.

“Ulaşımla ilgili sorunlarımız bitmiyor”

Yıllardır ulaşım sorunu çektiklerini belirten Muhtar Doğan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT bizlere verdiği sözü yerine henüz getiremedi. Mahallemizin fiziki konumu nedeniyle otobüsler verilebilir ve her 30 dakikada bir ring sefer yapılabilir. Ayrıca mahallemizde minibüs sıkıntıları çekiyoruz. Akaryakıt maliyetleri nedeniyle akşam 20.00’den mahallemize minibüs bulamıyoruz. Vatandaşlarımız evlerine gitme konusunda büyük zorluk çekiyor. Bu konuda UKAME ve İETT ile ilgili sürekli temas halindeyiz. Ancak vatandaşımızın yararına olumlu bir gelişme şuana kadar söz konusu değil” diyerek ifadelerde bulundu.

Kocataş Mahallesi’nin son 3 yılda önemli hizmetler aldığını belirten Muhtar Doğan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e emeği geçenlere teşekkür etti.