Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından yapılan uyarılarının ardından, kar yağışı etkili olduğu Sarıyer, bir anda beyaza büründü. İlçenin yüksek kesimlerinde ise Sarıyer Belediye personeli beyaz esarete teslim olmamak için yoğun bir mesai veriyor.

Sarıyer'in rakımı yüksek mahallesi Kocataş'a yoğun kar yağışı nedeniyle Sarıyer Belediyesi ekipleri çalışmalar aralıksız sürdürüyor.

Kocataş Mahallesi Muhtarı Serdal Doğan, “Zorlu kış şartlarında, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ile koordineli hareket ederek karla mücadelemiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Sarıyer coğrafi olarak zor bir ilçe, bu anlamda mahallem ve Sarıyerimizin tüm mahallerinde çalışmaları yakından takip eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ve Sarıyer Belediyesi’nin tüm çalışan ekiplerine çok teşekkür ediyorum.”

Karla mücadelenin yanı sıra vatandaşın ulaşım sorunu karşısında alternatif geliştiren Muhtarı Serdal Doğan, yoğun kar yağışı nedeniyle iptal olan İETT ve minibüs seferlerinin yerine servis aracıyla Büyükdere, Kocataş arası ücretsiz ring seferleri sağladı.

Vatandaşlar, böyle bir hizmetin ilk olduğunu belirterek muhtar Doğan’a teşekkür ettiler.