Büyük Birlik Partisi (BBP) Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Koç, Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede yerel seçimler değerlendirilirken, Koç seçim çalışmaları ve projeler hakkında bilgiler verdi.

31 Mart’a sayılı günler kala Sarıyer Belediye başkan adayları sahaya inerek yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sarıyerliler ile bir araya gelen adaylar, her fırsatta projelerini anlatıyor.

Bu kapsamda Sarıyer Posta’yı ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Koç, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Görüşmenin detayları haberimizde…

“31 Mart’ta emeklerimizin karşılığını alacağız”

Sarıyer’e hizmet etmek için başkan adayı olduğunu ifade eden Hüseyin Koç, “1961 yılında Sivas Koyulhisar’da doğdum. 45 yıldır Sarıyer’de ikamet ediyorum. 1970’li yıllardan bu yana siyasetin içerisinde bulunuyorum. Muhafazakar, milli, vatanını ve milletini seven bir yapıya sahibim. Siyaset vatandaşa hizmet için yapılmalı. Biz de Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak Sarıyer’e hizmet sevdası ile bir yola çıktık. Siyaset hizmetin dışında bütünleştirmek için var. Biz de bu anlayış ile hareket ediyoruz. İnşallah 31 Mart’ta da emeklerimizin karşılığını alacağız” dedi.

“Seçim çalışmaları adil şartlarda yapılmıyor”

“Bizim arkamızda ne büyük maddi destek sağlayanlar ne de devlet imkanları var” diyen Koç, “Vatandaşlarımız bize “Arkanızda para gücü yok, siz gönül siyaseti yapıyorsunuz” diyorlar. Bu da bizim dualarla ayakta durduğumuzun göstergesidir. Kendi öz kaynaklarımızla seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu durum biraz da orantısız güç konusuna geliyor. Yani birileri tüm imkanlarıyla çalışırken, bizler cüzi imkanlarla mücadele ediyoruz. Bu durum sadece Sarıyer için değil, Türkiye’nin geneli için geçerli. O yüzden seçim çalışmalarının adil şartlarda yapıldığını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“Tüm Sarıyerlilerin oylarına talibim”

Sarıyer’in mahallelerini gezerek, vatandaşların sorunlarını dinlediklerini kaydeden Koç, “Çalışmalar kapsamında sahada bulunduğumuzda bizlere “Sivaslılardan mı yoksa Sarıyerlilerden mi oy bekliyorsunuz?” sorusunu yöneltiyorlar. Ben de Sarıyer’de yaşayan herkesin desteğini bekliyorum cevabını veriyorum. Biz din, dil, memleket ayrımı yapmıyoruz. Herkesi kucaklıyoruz ve tüm hemşerilerimizin oylarına talibiz. Siyasetimizin merkezinde insan var. Mahalle mahalle gezerek, vatandaşlarımızın sorunlarını, taleplerini ve isteklerini dinledik. Bu yüzden başkan seçildiğimiz takdirde önceliklerimizin farkındayız” şeklinde konuştu.

“Sarıyer’de sadece iki parti yok”

Sarıyer’de iki partinin yarıştığı şeklinde bir algı yaratılmaya çalışıldığını savunan Koç, şunları söyledi: “Sarıyer’de sadece AK Parti ve CHP mi var? Yerel seçimler öncesi böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Diğer partilere gönül verenler Sarıyer’in insanı değil mi? Biz siyasetçiler bütünleştirici dil kullanmalıyız, ayrıştırıcı değil.”

“Kendimize güveniyoruz”

Her evden en az 1 oy beklediklerini kaydeden Koç, şöyle konuştu: “Sarıyerlilerin en büyük sıkıntısı seçtiği başkana ulaşamamak. Biz herkesin rahatlıkla ulaşabildiği ve sıkıntısını dile getirebildiği bir belediye olacağız. İnsanların gönüllerine dokunan bir partiyiz. Belediye yönetim şeklimizde aynı çizgide olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim Sarıyerli vatandaşlarımızdan beklentimiz her evden en az 1 oyu bize vermeleri. Bu konuda da kendimize güveniyoruz. Çünkü sahada büyük bir teveccüh var. Arzuladığımız ve beklediğimiz oy oranına ulaşacağımıza inanıyorum.”

“Seçimler gelip geçer”

Yerel seçimlerle ilgili temennisini söyleyen Koç, “Tüm Sarıyer Belediye başkan adayları benim arkadaşım, dostum. Biz parti ve görüş ayrımı yapmayız. İnsanca yaşam, muhabbet, sevgi ve insana saygı bizim önceliğimizdir. Seçimler gelip geçer. Önemli olan bu süreçler bittikten sonra yüz yüze bakabilmek, muhabbet edebilmek. 31 Mart yerel seçimlerin Sarıyer’imize ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.