Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Yeni Etiler Lions Kulübü, Sarıyer Belediyesi Kireçburnu Semt Evi’nde oluşturulan butik kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

Sarıyer Belediyesi Semt Evi bünyesinde Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Yeni Etiler Lions tarafından oluşturulan kütüphanenin açılışına; Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Ayşen Ağma, Lions üyeleri, Sarıyer Posta İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu, muhtarlar ve Tarabya Alparslan İlköğretim öğrencileri katıldı.

Açılış öncesi lions üyesi Maryam Faras, yeni oluşturulan butik kütüphane için diz üstü bilgisayar bağışında bulundu.

MUHTAR COŞKUN’DAN EĞİTİM VURGUSU

Programın açılış konuşmasını yapan Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Coşkun; “Geleceğimizi temsil edecek çocuklarımız için yapılan kütüphaneye katkı sunan herkese teşekkür ederim. Örnek bir çalışma olmasını temenni ediyorum. Eğitim olmazsa hiçbir şey olmaz” dedi.

MEDENİ BİR TOPLUM EĞİTİM İLE OLUR

Sarıyer Belediyesi ile ilişkileri olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduklarını belirten Etiler Lions Kulübü Başkanı Vildan Pazarköylü; “Medeni bir toplum eğitim ile olur. Bunun içinde en önemli unsur kitaptır. Kendi birikimlerimizi Kireçburnu sakinleri ile paylaşmak istedik. Umarım faydalı olur. Sarıyer Belediyesi ile uyum içinde çalışarak çeşitli projelerinde içinde yer almaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Uluslararası Lions 118 T Genel Yönetmeni Aliye Küntay Pamuk ise; “Kitap dünyamızı aydınlatır. İyiye ve doğruya yönelmek için gerekli. Çocuklarımızın teknolojinin dışına biraz çıkıp kitaplarla baş başa olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN COŞKUN; “LİONSLARLA İŞ BİRLĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Sarıyer’de eğitime her koşulda büyük destek verdiklerini belirten Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, “Sarıyer’de kütüphane sayısının artacağını söyledi. Çoşkun, “118 T’nin lions başkanlarının önerisiyle semt evimiz için yararlı bir adım atıldı. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Sarıyer’de birçok noktada lionsların desteği ile açılmış kurumların olduğunu hatırlatan Coşkun, “Yeni hizmete açtığımız butik kütüphanede, öğrencilerin gelip derslerini çalışmaları çok önemli. Yollar yapılır, ağaçlar dikilir ama eğitim aksadığı zaman her şey bozulur. Bizler Sarıyer’de bütün güzellikleri birlikte yaşamak için el birliği ile çalışıyoruz. Diğer mahallelerde bulunan semt evleri ve muhtarlıklarda da daha önce olduğu gibi aynı hizmeti sürdüreceğiz” diye konuştu.

Programın sonunda, açılışta katılan Tarabya Alparslan İlköğretim öğrencilerine,  Sarıyer Belediyesi tarafından Ataürk’ün “Nutuk” adlı kitabı hediye edildi ve kütüphane oluşmasına katkı sunan Lions üyelerine plaket ve çeşitli hediyeler verildi.