CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen hafta askıya çıkardığı ve imar planı değişikliği ile Çiller’in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Kilyos'taki 30 dönümlük arazinin inşaat hakkı 5 kat artırılmıştı.

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu'ndan yapılan açıklamada "Karar, İstanbul'a ihanetin son örneği. Ayrıcalıklı imar rantına izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. İmar planı ile ‘düşük yoğunluklu konut alanı’ fonksiyonu, ‘turizm tesis alanı’na çevrilmiş ve 4 bin 586 metrekarelik inşaat alanı, 24 bin metrekare yapılmıştı. CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plan değişikliği kararına itiraz edeceklerini ve dava açacaklarını açıkladı.

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Karadeniz’in tam kıyısındaki bu bölgeye yoğun betonlaşma getirecek ve ulaşım sistemini de aşırı zorlayacak bu rant düzenlemesi kesinlikle kabul edilemez. Ayrıcalıklı imar rantına izin vermeyeceğiz.

İBB’nin haklı olarak itiraz ettiği bu ayrıcalıklı imar düzenlemesi kabul edilecek olursa, mevcut koşullarda 4 bin 586 metrekarelik inşaat hakkı 24 bin metrekareye çıkacak, yani 5 kat artacak, imar yolları genişliği 10 metreden 7 metreye düşecek.

”İSTANBUL SİZİN ARPALIĞINIZ DEĞİL”

İstanbul, sizin arpalığınız değildir. 16 milyon İstanbulluyu hiçe sayarak ve İstanbul'u daha da yorarak bir yere varamazsınız.

İstanbul halkını ve onun seçilmiş yönetimi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni dışlayarak İstanbul’a haksız müdahale etmekten vazgeçin.

Kaynak: Sözcü