İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde düzenlenen Orta Karadenizliler Gecesinde, Sarıyer’de yaşayan Samsunlu, Sinoplu, Bartınlı, Zonguldaklı, Kastamonulu ve Karabüklü vatandaşlar bir araya geldi.

Orta Karadenizli derneklerin yönetimleri, Cumhur ittifakının Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar’ı yerel seçimlerde destekleyeceklerini açıkladı. Geceye katılan Gençlik Spor Eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ise Salih Bayraktar’a ithafen “Sarıyer’de bu iş tamam” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde düzenlenen Karadenizliler Yöresel Gecesinde, Sarıyer’de yaşayan Samsunlu, Sinoplu, Bartınlı, Zonguldaklı, Kastamonulu ve Karabüklü vatandaşlar bir araya geldi.

Sinoplu Sanatçı Habibe Bozkır’ın konser verdiği gecede, Karadeniz rüzgârı esti. Orta Karadeniz Yöresel Gecesine, Gençlik Spor Eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer Kastamonulular Derneği Kurucu Başkanı Cevdet Kain, Sarıyer Sinoplular Derneği Başkanı Cem Erdoğmuş, Sarıyer Karabüklüler Dernek Başkanı Necati Aykaç, Bartın Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sabri Avcı, Sarıyer Samsunlular Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Şahin, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Adayı Hüseyin Coşgun, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Adayı Salim Kain ve yüzlerce vatandaş katıldı. Karadenizli dernekler, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur ittifakının Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’a destek mesajını açıkladı.

“Sarıyer önemli bir merkez”

Karadenizliler gecesine katılan Samsunlu Gençlik Spor Eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, “Salih Başkanın, ben artık başkan diyorum. Başkan bu iş tamam. Salih başkanın sizlerle paylaştığı projeleri var. Sarıyer gerçekten İstanbul’umuzun çok güzide bir semti, çok önemli, bir ilçesi. Burası tabiri caizse İstanbul’un kalesi. Karadeniz’den girişin ve aynı zamanda Marmara’dan Karadeniz’e çıkışın kapısı. Ama bundan önemlisi de merkez olarak baktığınızda, bu kardeşiniz Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle, gerçekten Sarıyer’de gençlerin ve sporun önemli bir yeri var. Bu ilçe hem yeşilin, hem denizin, hem tarihin, hem gençliğin, hem sporun, hem de eğitimin, sağlığın ve turizmin gerçekten merkezi olabilecek ilçelerden bir tanesi. Kapı kapı gezeceğiz, herkese anlatacağız.  Neyin ne olduğunu dile getireceğiz” diye konuştu.

“Karadeniz’i karış karış bilirim”

Karadenizlilerden büyük ilgi gören AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, konuşmasında şunları söyledi: “Sarıyer’de doğdum büyüdüm ama Karadeniz’i iyi bilirim gerçekten karış karış bilirim. Karadeniz farklı bir coğrafya. Tarihiyle, medeniyetiyle, kültürüyle, insanıyla gerçekten bambaşka bir coğrafya. Bu güzellikler insanına da yansımış. Mekâna şekil verirseniz, sonrasında o size şekil verir. İşte bu güzel doğa insana da şekil vermiş. Karadenizlinin güzelliği buradan geliyor. Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Önemli bir seçimin arifesindeyiz. Bu seçime ister beka seçimi olarak bakın, ister hizmet seçimi olarak bakın. Her ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Bizim mücadelemiz, medeniyetimizi ihya ve inşa etme mücadelesidir. Sarıyer’e kazandırdıklarımız ortada, siz biliyorsunuz zaten. Yeni projelerimizi Sarıyer’e kazandırdığımız zaman Sarıyer, sporun, kültürün, balıkçılığın, turizmin, eğitimin merkezi olacak. Hepimiz seferberlik içerisinde olmalıyız. Kararsız arkadaşlarımız var, ikna edelim ve gerçekleri anlatalım. Gerçekten Sarıyer’i hak ettiği yere taşıyalım.”

Gecede Bayraktar’a üzerinde Reis yazılı forma da hediye edildi.