Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Muhammed Gazi Kılıç, Saadet Partisi Sarıyer Eski İlçe Başkanı Serdar Kılıç ve Sarıyer SKM Başkanı Binali Macit, seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti.

2010-2012 yılları arsında Saadet Partisi Sarıyer, 2016-2018 yıllarında da Beşiktaş İlçe Başkanlığı yapan ve Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Muhammed Gazi Kılıç gazetemize yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Muhammed Gazi Kılıç, ziyaretleri sırasında Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na 24 Haziran seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Alınan erken seçim kararına, “24 Haziran oylamasının baskın bir seçim olmasına rağmen Saadet Partisi’nin her kademesi bu oylamaya hazır durumda. Genel merkezimiz aylar öncesinden bu seçime hazırlanıyordu” ifadelerini kullandı.

 “Mecliste parti grubu kurarız”

Oy oranları hakkında yöneltilen soruya Kılıç şu cevabı verdi: “CHP, İYİ Parti ve DP ile yaptığımız seçim ittifakı ile baraj engeline takılmıyoruz. Yapılan anketlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en az parti grubu kuracak kadar bir oyumuzun olduğu görülüyor. Milli görüş hareketi her zaman Türkiye’nin siyasal konjektörüne yön vermiş, ülkede söz sahibi olmuştur. Ülkenin krizde olduğu ortamda Saadet Partisiz bir meclis düşünülemez.”

“Millet ittifakından rahatsız oldular”

Pehlivanoğlu’na millet ittifakı hakkında konuşan Kılıç, “Saadet Partisi’nin oyunun artmasıyla cumhur ittifakında yer alan partiler millet ittifakından rahatsız oldu. Özellikle Saadet Partisi’ne karşı karalama kampanyasına başladılar. CHP ile nasıl işbirliği yaparsınız diyenler, ülkemizin iyiliği için her türlü ortaklığı yapacağımızı bilmiyorlar. Bundan önce MHP ile dönemin konjektörü gereği koalisyon hükümeti kurmuştuk. O zamanda mı vatan hainiydik? Hiçbir parti Türkiye’ye zara vermek, bölmek ve yıkmak için iktidara gelmez. Mesnetsiz iddialarla partimize ve millet ittifakına zarar vermek isteyen kesime karşı kulaklarımızı tıkadık, iktidar olmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Diğer siyasi partiler düşmanımız değil”

Seçim öncesi ülkede ki kutuplaşmaya dikkat çeken Muhammed Gazi Kılıç, dostluk mesajları vererek, Türkiye’nin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Kılıç açıklamalarına şu sözlerle devam etti: ““Benim gibi düşünmeyen vatan hainidir” anlayışını benimseyen iktidar partisinin baskıları yüzünden normal bir seçim atmosferine henüz girilemedi. Ülkede kutuplaşma üst seviyede. Bizim en rahatsız olduğumuz konu rekabet ile düşmanlığın birbirine karıştırılmasıdır. Bütün partiler rakibimiz, düşmanımız değil.”

Kılıç: İkinci Erbakan dönemi başlıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu ile milli görüşün eski günlerine döndüğünü belirten Kılıç, “Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu önderliğinde ikinci Erbakan dönemi başlıyor diyebiliriz. Partimiz, teşkilatımız ve bizlere gönül vermiş tabanımız tarafından Genel Başkanımıza karşı inanılmaz bir sahiplenme oldu. Üslubu, tavrı, siyaset yapma adabı ile diğer siyasi partilerden de takdir kazanmış bir liderden bahsediyoruz. İktidara muhalefet olsun diye konuşmuyor. Türkiye’nin menfaati için AK Parti ile de CHP ile de ittifak yaparız anlayışına sahip bir siyasi figürün ülkeye ikinci Erbakan dönemini yaşatacağından şüphemiz yok” şeklinde konuştu.