Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Kâğıthane’de de törenlerle anıldı.

Kâğıthane Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören; saat 09.05'te çalan sirenlere karşılık saygı duruşunda bulunularak devam etti. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kaymakam Tahir Şahin, kuvvet komutanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydan'daki törenin ardından anma programları Kâğıthane Belediyesi Etkinlik Salonu'nda sinevizyon ve oratoryo gösterisi, şiir okumalarıyla devam etti. Programda öğrenciler Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi. Program, öğrencilere takdim edilen ödüller ile son buldu. 

10 KASIM MESAJI

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Atatürk'ü Anma Günü'ne özel yayımladığı mesajında; “Cumhuriyetin 99. yılına erişen ülkemiz istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. O'nun 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülkedir. Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yapılacak en büyük katkı birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, özellikle de 2053, 2071 hedeflerimize sıkı sıkıya sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.