İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'i ziyaret etti. Görüşme oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.

Sadabad Kasrı Çamaşırhanesi'nde gerçekleşen buluşmada, pandemi ile mücadele çalışmaları ele alındı.

"Koronavirüsle dört koldan mücadele ediyoruz"

Kağıthane Belediyesi'nin çalışmalarını değerlendiren Başkan Öztekin: ''Temizlik, dezenfekte, denetim ve sosyal desteklerin ulaştırılması noktasında sahada koronavirüsle dört koldan mücadele ediyoruz. Pandemi nedeniyle; evden çıkamayan vatandaşlarımıza 120 bin gıda kolisi, 7 buçuk milyon maske, 700 bin kolonya, 25 bin meyve sepeti dağıttık. İşyeri tam kapalı esnaflarımıza 1000'er TL'lik destekte bulunduk. Öğrencilerimiz sınavlarına rahat hazırlansınlar diye online kurslar açtık. İlçemize 2 yeni aile sağlığı merkezi kazandırırken sağlık çalışanları için de yurt ve otelleri konaklama yerlerine dönüştürdük. Kağıthane’de 65 yaş üzeri güngörmüşlerimiz, engellilerimiz ile karantinada olan vatandaşlarımızın market ve eczane ihtiyaçlarının karşılanmasından hijyen ürünlerinin teminine kadar her anlamda kendilerine destek olduk. Bu saydıklarım sadece ülkemiz için değil; dünya belediyeciliği için de örnek bir çalışmadır'' şeklinde konuştu.

"Pandemi ile mücadelede en güçlü silahımız aşılar"

İl Sağlık Müdürü Memişoğlu ise şunları söyledi: ''Belediye Başkanımıza gerek halk sağlığının korunması gerekse sağlık çalışanlarına sunduğu destekler adına teşekkür ediyorum. Pandemi henüz bitmiş değil. Pandemi ile mücadelede en güçlü silahımız aşılar. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Kent genelinde koronavirüse karşı aşılanma oranımız yüzde 85'e yaklaştı. İstanbul’da 14 Ekim itibarıyla 19 milyon 986 bin 879 doz aşı uygulandı."

SARIYER POSTA