Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nın Maçka Parkı’nda başlattığı adalet nöbetleri sona erdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği adalet yürüyüşüyle eş zamanlı olarak başlatılan adalet nöbetleri bugünden itibaren Maltepe Cezaevi önünde devam edecek. CHP İstanbul İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu için 9 Temmuz Pazar günü Maltepe sahilindeki miting alanında dev bir karşılama töreni yapacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 9 Temmuz Pazar günü Maltepe sahilinde bulunan miting alanında milyonlarca kişiyle birlikte karşılayacağız. Bu süre içerisinde İstanbul İl Örgütü olarak hem Genel Başkanımızın yürüyüş kortejine dâhil olacağız hem de Maltepe Cezaevi önünde adalet nöbetimizi sürdüreceğiz. 11 gündür adalet nöbetimize destek veren sendikalara, meslek odalarına, sağdan sola tüm siyasi partilere ve yurttaşlarıma teşekkür ederim. Tüm İstanbulluları 9 Temmuz’da 80 milyon için adalet talebiyle yürüyen Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya Maltepe’ye davet ediyorum” dedi.

ADALET NÖBETLERİNE BİNLERCE İSTANBUL'LU KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği adalet yürüyüşüyle eş zamanlı olarak 15 Haziran Perşembe günü Maçka Parkı’nda başlatılan adalet nöbetlerine binlerce İstanbullu katıldı. Maçka Parkı’nda 11 gündür süren adalet nöbetlerinde söyleşilerden, konserlere; tiyatrolardan şiir dinletilerine kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi. Adalet nöbetleri süresince her gün binlerce kişiye iftar yemeği verildi. Bugüne kadar birçok siyasi parti, sendika ve kitle örgütü ile sanatçılar da Maçka Parkı’ndaki adalet nöbetine katılarak CHP’nin adalet çağrısına destek verdi.