Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl tam kapasite ile hizmete açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nı ziyaret ederken, beraberindeki heyet ile birlikte doğa yürüyüşü yaptı.

Atatürk Kent Ormanı ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Kemal Kılıçdaroğlu, ormanda yürüyüş yapıp, vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu'na; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İBB ile Sarıyer Belediye meclis üyeleri, CHP İstanbul ve Sarıyer yöneticileri eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN O İDDİAYA CEVAP

Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın mensubu tarafından kendisine yöneltilen Pınar Gültekin'in babasının davadan vazgeçmesi için "Bana vazgeç diyen CHP'li Süleyman Girgin oldu" sözlerine ilişkin "Buna yanıt verdim zaten" karşılığını verdi.

İSTANBUL'UN AKCİĞERİ KONUMUNDA

1 milyon 100 bin ormanda 12 km’lik yürüyüş parkuru, 3 doğal gölet, spor alanı, bin 500 metrekare çocuk oyun ve fitness alanı da bulunuyor. Ayrıca dinlenme, yürüyüş, koşu, oryantiring, kentsel tarım alanında tarımsal faaliyetlerde bulunma, festival alanı ile rekreasyon imkanı sağlıyor. Doğal ekosistemi ile bitki ve hayvan türleri açısından büyük önem taşıyan Atatürk Kent Ormanı’nda, kuş türlerinin yoğun olduğu alanlarda aydınlatma yapılmadı. Işık şiddetinde ve ışık yönlenmesi gökyüzüne değil, yere ışık veren armatür tercih edildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ