Maslak ve Ayazağa'daki bazı gayrimenkuller Sarıyer Belediyesi'ne geçiyor!


Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Mustafa Sarıgül’ün arasındaki kavganın fitilini ateşleyen Türkiye’nin Manhattan’ı Maslak’ta sulh sağlandı. Semtteki taşınmazlar Sarıyer Belediyesi’ne geçiyor.

Sarıyer ile Şişli arasında krize neden olan gayrimenkullerin devri konusunda her iki belediye uzlaşmaya vardı. 2013 yılı itibarıyla iki CHP’li belediyeyi birbirine düşüren Ayazağa’da geç de olsa sulh yapıldı. Şişli Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi arasında anlaşmazlığa neden olan “gayrimenkullerin devri” konusunda karşılıklı anlaşmaya varıldı. Her iki belediye arasında bu süreci yönetebilmesi için ortak komisyon kurulmasına karar verildi.

İlk adımı İnönü attı 

Şişli Belediyesi mart ayı ikinci oturumu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü başkanlığında yapıldı. Mecliste, 2012’de Şişli’den alınarak Sarıyer’e bağlanan Maslak ve Ayazağa Mahallesi’yle ilgili önemli karar alındı. Bağış suretiyle Şişli Belediyesi’nin olan bazı arazi ve Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nin Sarıyer Belediyesi’ne geçtiği belirtilen komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Mustafa Sarıgül’ün başkanlığını yaptığı Şişli Meslek Yüksekokulu’na bağışlanan 4 taşınmaz, Sarıyer’e bağlanacak.