Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in yerel seçim öncesinde sözünü verdiği 'Yeşil Alanlar' projesi kapsamında ilçede ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Belediye ekipleri tarafından Kağıthane'ye son bir yılda 2 bin 290 adet ağaç dikimi yapıldı.

Ayrıca Kağıthane’de 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana doğan her bebek adına bir ağaç dikimi kampanyası da devam ediyor. Aileler yeni doğan çocukları için belediyenin internet sitesinden başvuruda bulunarak, sokağına çocukları adına ağaç diktirebiliyorlar. Kağıthane Belediyesi tarafından ağaçlar çocuklar adına ücretsiz dikiliyor.

Hedef 2 bin 500'ün üstü

Kağıthane Belediyesi ilçede ağaçlandırma çalışmalarına sonbaharda da devam ediyor. Dikilen ağaç sayısının yıl sonuna kadar 2 bin 500'ün üzerine çıkması hedefleniyor.

"Sonbaharın rengini sarıdan yeşile çevirdik"

Dikilen ağaçlar genellikle; Ihlamur, Hatmi, Tijli Top Alev Ağacı, Yeşil Yapraklı Ligustrum, Alacalı Ligustrum Ağacı, Karaağaç ve Herdem Yeşil Manolya türünde ağaçlardan oluşuyor. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Kağıthane'mizde başlattığımız ağaçlandırma çalışmalarıyla sonbaharın rengini sarıdan yeşile çevirdik" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ