Cİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bugün Sarıyer’de yoğun bir program gerçekleştirip, hak sahiplerine tapu dağıtırken, Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy’la birlikte gövde gösterisi yaptı.

Kadir Topbaş Tarabya Otel’de sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yemek yediği toplantıda ve Çayırbaşı’ndaki tapu dağıtım ve Erguvan otobüslerini hizmete sokma töreninde yaptığı konuşmalarda, bir kez daha belediye başkanı olmak için oy isteyip, “Büyükşehir’de beni, Sarıyer’de Sedat Beyi seçerek, bizi yan yana getirin ki, gelecek bugünkünden güzel olsun, başkalarının hayal bile edemeyeceği dev Nyatırımlarımıza devam edelim” dedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİNE TARABYA OTELDE YEMEK VERİLDİ

AK Parti’nin bugün Sarıyer’deki iki programından ilki saat 14:00’te Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirildi. Sivil toplum örgütlerine verilen yemeğe protokol olarak AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmail Safi, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy katıldı. İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, dernek temsilcileri ve partililerin bulunduğu yemekte yaklaşık bin kişi bir araya geldi.

KYemeğin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir yaparak, yerel seçimde Sedat Özsoy’la birlikte Sarıyer Belediye Başkanlığı’nı kazanacaklarını söyledi. Milletvekili İsmail Safi’nin konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Sedat Özsoy, Sarıyer’de belediye başkanlığı yaptığı dönemde vermiş olduğu tüm vaatleri yerine getirirken, Sarıyerlilere tüm belediye yönetimlerinden daha fazla hizmet getirdiğini belirtti.

KADİR TOPBAŞ: “METROYU İSTİNYE VE AYAZAĞA’YA DA GETİRECEĞİZ”

Kadir Topbaş ise konuşması sırasında CHP ve Sarıyer Belediyesi’ni eleştirirken, ilçeye yapılan hizmet ve yatırımların milyarlarca liraya vardığını ifade etti.

LCHP’li Sarıyer Belediyesi yöneticilerinin birkaç sosyal-kültürel etkinlik yaparak belediyecilik yaptıklarını sandığını söyleyen Topbaş şu konuşmayı yaptı:

“Büyükşehir Belediyesi olarak bizim devlet gibi bir yapımız var. Her alanda yatırım gerçekleştiriyoruz. Onlar bizim 10 yaptıklarımızın yarısını bile yapamazlar. Mevlana’nın dediği gibi yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz. Dert yoksa, sorun çözme aşkınız yoksa bir şey yapamazsınız. Biz her gün nereye hangi hizmeti getirebiliriz diye çabalıyoruz. Hacıosman’a kadar gelen metroyu şimdi de İTÜ istasyonundan bağlantılı olarak İstinye ve Ayazağa’ya götürme çalışması yapıyoruz. Gelecekte de Beşiktaş’tan Sarıyer’e sahil boyu yerin 30-40 metre altından metro yapacağız. Biz gelecek nesilleri düşünerek bu yatırımları yapıyor ve zamanla yarışıyoruz. Sedat kardeşimin çalışması ve başarısıyla, siyasi kimliklerimizi yan yana getirir, bizi buluşturursanız gelecek bugünkünden daha güzel olacak.

H“ÇAYIRBAŞI ŞEHİR MERKEZİ OLACAK”

Tapu meselesi ise öyle verdim gitti demekle olacak kadar basit bir şey değil. Çözüm buldukça, yasal işlemler tamamlandıkça hak sahiplerine tapularını vereceğiz. Ve ancak biz vereceğiz. Gelecekte Sarıyer yine iç ve dış turizme açık gelişmiş bir şehir olacak. Bizim vatandaş bizi bir daha seçsin diye bir kaygımız yok. Ancak geleceği çok iyi hazırlamak zorundayız. Biz Sarıyer Tüneli’ni yaparken önce karşı çıktılar. ‘Trafik sıkışır, insanlar burada egzoz gazından zehirlenir, ölür’ dediler. Şimdi kendileri de kullanıyor. Bundan sonra Zekeriyaköy yönüne tünelle mi devam edelim yoksa karayolu mu yapalım diye projeler geliştiriyoruz. Bizim kimseye diyet borcumuz yok. İmkanlarımız var kaynaklarımız da var. Bu dönem daha büyük yeşil alanlar, parklar yapma uğraşı veriyoruz. Çayırbaşı’ndaki fidanlığa da 8-9 yıl önce göz dikmiştim. Şu an burası Büyükşehir Belediyesi’nin. Burada Atatürk tarafından kurdurulan Bbahçıvanlık okulunu yeniden hayata geçireceğiz. Sahil Güvenlik’in olduğu tarafta da belediye hizmet binası ile kültür merkezi yapıp, Çayırbaşı’nı merkez haline getireceğiz. Ayrıca hayvan barınağı olayını da ilçe belediyelerinden alıyoruz. Yakın bir zaman sonra Avrupa’nın en büyük rehabilitasyon merkezi ile barınağı hizmete açacağız.”

Kadir Topbaş bu seçimde son kez yerel anlamda oy istediğini ve bir daha belediye başkanlığı için aday olmayacağını söyledi. Konuşmasını tamamlayan Topbaş’a muhtarlar sorun ve taleplerini aktarırken Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun da 34 numaralı forma ile atkı hediye etti.

GÇAYIRBAŞI’NDA TAPU VERİLİP OTOBÜSLER HİZMETE SOKULDU

AK Parti’nin Çayırbaşı’ndaki fidanlıkta düzenlediği ikinci program ise İBB tarafından organize edildi. Buradaki boş alana park eden erguvan rengi onlarca otobüs hizmete sokuldu. Ayrıca tapu almaya hak kazanan vatandaşlara tapuları verildi. Binlerce vatandaşın katıldığı miting gibi toplantıda Hüseyin Özdemir, Sedat Özsoy ile Kadir Topbaş halka hitap eden konuşmalarda bulundu.

Kadir Topbaş sahneye Sedat Özsoy’la birlikte el ele çıkıp, güçbirliği mesajı verdi. Buradaki geniş katılımlı toplantıya da İstanbul Milletvekili İsmail Safi ve eski Milletvekili Canan Kalsın ile çok sayıda partili katıldı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş törendeki konuşmasında sivil toplum örgütlerine yaptığı konuşmanın bir benzerini gerçekleştirip, yatırım ve hizmetlerin niteliği ve neler olacağı konusunda Sarıyerlilere detaylı bilgi verdi.

ESEDAT ÖZSOY: “HEPİNİZİ 31 MART’TA SARIYER BELEDİYESİ’NE BEKLİYORUM”

AK Parti Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy ise buradaki konuşmasında Sarıyer’e yapılacak yatırımları sayarak şunları söyledi:

“Sarıyer’de istihdam sağlayıcı yatırımlara öncelik vereceğiz, kimseyi
işsiz bırakmayacağız. Spor alanları, balıkçılar çarşısı, midyeciler barınağı, kimsesizler yurdu, sağlık turizm okulları, aşevleri… Bunların hiç biri seçim öncesi söylenecek şeyler değil. Bu kardeşinizi tanıyorsunuz, bugüne kadar hiçbir zaman güveninizi sarsmadı, vaatlerinin tamamını yerine getirdi. Sarıyer’e 30 Mart’tan sonra huzur gelecek. Seçime çok az bir zaman kaldı. Sizden Dşunu istiyorum. Herkes sandığa gelirken yanında eşi, akrabası tanıdığı kim varsa getirsin. Bu hepimizin savaşı. 31 Mart’ta AK parti bayrağını Sarıyer burçlarına dikeceğiz. Hep beraber yola çıkıyoruz Allah yardımcımız olsun. Hepinizi 31 Mart’ta Sarıyer Belediyesi’ne bekliyorum.”

Konuşmaların tamamlanmasından sonra Kadir Topbaş, Sedat Özsoy, milletvekilleri ve parti yöneticileri hak sahiplerine vatandaşlara tapularını verdi. Tapularına kavuşan vatandaşların sevinçleri duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Tören bitiminde Topbaş ve Özsoy kendileriyle konuşup, teşekkür etmek isteyen vatandaşların akınına uğrayınca izdiham yaşandı. Topbaş ve beraberindekiler Çayırbaşı’ndaki törenden sonra Ayazağa’ya geçti. (Tuncay DAĞLI)