Sarıyer Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ilk oturumunda konuşan AK Parti Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu, Derbent ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mülkiyet konusunda Sarıyer'in en sıkıntılı mahallelerin başında gelen Derbent ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi için yapılması planlanan kentsel dönüşüm gündemdeki yerini koruyor. Mecliste yaptığı konuşmada çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Kadıoğlu, Sarıyer Belediye Meclisi çatısı altındaki partilerin ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

"KONUNUN MUHATABI İBB VE SARIYER BELEDİYESİ"

Söz konusu kentsel dönüşüm çalışmalarının İBB ve Sarıyer Belediyesi nezdinde yapılması gerektiğini söyleyen Kadıoğlu, "Şubat ayındaki meclis toplantısında Derbent Mahallesi ve FSM Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşümün hızlanması konusunda bazı belgeleri getirmiştik. Ayrıca bazı telkinlerde bulunmuştuk. Fakat aradan geçen yaklaşık 6 aylık süre zarfı içerisinde herhangi bir adımın atılmaması nedeniyle konuyu yeniden gündeme getirmek istedim. Derbent'te yaşayan arkadaşlarımız 650 imzalı dilekçeyi Temmuz ayında Altyapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne verdi. Bu dilekçeye şu cevap verildi; '24.01.2017 tarihli ve 1226 Sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oluru ile İBB Başkanlığı'na yetki devri yapılmış olup, bu çerçevede riskli alan ile alakalı başvuruların İBB nezdinde yapılmasını bilgilerinize rica ederim.' Şubat ayındaki mecliste bununla alakalı yetkinin İBB Meclisi ve İBB yönetiminde olduğunu dile getirmiştik. Fakat sahadaki bilgi kirliliğinden dolayı Bakanlık nezdinde işlemlerin yürütüleceği şeklinde bazı algılar dolaşıyor. Bu cevap ile birlikte konunun muhatabının İBB ve Sarıyer Belediyesi olduğu tescil edildi" ifadelerini kullandı.

"SÜRECİN HIZLANDIRILMASI GEREKİYOR"

"Derbent'teki sosyal yaranın çözümü için Meclisteki partiler tarafından arazide çalışma başlatılması konusunda gayret gösterilmeli" diyen Kadıoğlu, "Bununla alakalı Derbent Muhtarı Aydemir Görmez ile görüştüm. Kooperatif yönetimindeki arkadaşlarında işlemlerin hızlanması konusunda talepleri var. En kısa sürede çalışma grubunun oluşturulması ve sürecin hızlandırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLMELİ"

Kadıoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçemizde riskli alanların tespit edilmesine ilişkin talebi vardı. Gelen bu yazı ile alakalı Sarıyer Belediye yönetimi alan tespiti yaptı. Hazırlanan bölgeler İBB'ye sunuldu ve kabul gördü. Akabinde de Bakanlığa gönderildi. Fakat bununla ilgili AK Parti grubu olarak herhangi bir bilgimiz yok. İş ve işleyişlerle alakalı bizi ilgilendiren hususlar olacak. Bu yüzden ilgililer meclis üyeleri bilgilendirilmeli."

SARIYER POSTA GAZETESİ