TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, işe gidiş dönüş saatlerinde kadınlara özel otobüs konulmasını için TBMM’ye önerge verdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Mihriban Belma Satır, İstanbul’da özel sektör ya da devlet kurumlarında çalışan kadınların işe gidiş ve dönüş saatlerinde metrobüs ve otobüslerin çok kalabalık olduğunu bu yüzden sadece kadınlara hizmet vermek üzere otobüs servisi önerdi.

Metrobüs ve otobüslerin çok kalabalık olduğunu belirten Satır, kadınların sıkışık otobüslerde yolculuk yapması yerine, kendilerine özel otobüs tahsisinin, hem kolay hem de istismar ve diğer sıkıntılarını önleyeceğini söyledi.

"KADINLARIN İSTEDİKLERİ YERDE DURMASI MÜMKÜN DEĞİL"

İETT otobüslerinde kadın yolcuların gece saatlerinde durak haricinde istedikleri yerlerde inme önerisini hatırlatan Ak Partili Milletvekili Satır,  kadınların gece geç saatlerde durak dışında istedikleri yerlerde durmasının mümkün olmadığını söyledi. Satır, “İstanbul trafiğinde kadınların istedikleri yerlerde inmesi mümkün değil. O durumda trafik Arap saçına döner. Eğer şiddete uğrayacaksa kadın, takip eder ve durak olmayan yerde inmesi bir tehlike oluşturabilir. Ama mesai saatleriyle kadınların böyle bir şey istemesi daha makuldür. İstanbul Belediyesi açısından daha iyi bir kamu hizmeti olur” dedi.

“TÜRKİYE HAREMLİK SELAMLIK TARTIŞMASINI AŞTI”

Önergenin Haremlik selamlık tartışmasına sebep olmayacağını dile getiren Satır, “Haremlik selamlık tartışması olmaz. Çünkü Türkiye artık bunları aştı. Bunu talep eden bizzat kentli ve çalışan kadınlardır. Bu talepler bizzat bana da geldi. İş hayatında aktif olan ve erkeklerle birlikte çalışan kadınlardan böyle bir talep gelmesi önemlidir. O sıkışıklıkta hoş olmayan durumlarla karşılaşmamak, daha konforlu seyahat etmek adına belediyenin de saygı duyması lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yönde bir çalışma yapabilir”  diye konuştu.