İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı 2. olağan delege seçimleri yapıldı. Oy kullanmak için sabahın erken saatlerinde ilçe binasının önüne gelen İYİ Partililer delege seçimlerine yoğun ilgi gösterdi. 37 mahalle için yapılan seçimlerde Mustafa Yazıcı’yı destekleyenler kazandığı 351’e 49 delege ile 35 mahallede zafer elde etti. Resmi sonuçlar haftaiçi parti binasında askıya çıkacak.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yücel Coşkun’un yönettiği ve 400 delegenin belirleneceği delege seçimlerine; İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Adayı Mustafa Yazıcı, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Adayı Taner Tayfur ve çok sayıda partili katıldı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği oylamada tatsız olaylar yaşandı.

ADAYLAR BİRBİRLERİNE BAŞARILAR DİLEDİ

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve sadece Sarıyer Posta Gazetesi'nin takip ettiği delege seçimleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından delege adayı olmak ve seçimde oy kullanmak isteyenlerin dilekçeleri alındı. Saat 14.00 sıralarında başlayan oylama saat 17.00’da sona erdi. İYİ Parti Sarıyer ilçesinde iki adayın yarışacağı Başkanlık seçiminde delege listesi oluşturmak için, delegeler sabah saatlerinde oy kullanmaya geldi. Yoğun katılımın yaşandığı delege oylamasında, öğlen saatlerinde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Aysel Kırali, Emrah Meletli, Emine Küçükali ve Yücel Coşkun’un Divan Başkanlığında geçen seçimin sonucunda demokrasinin galip gelmesi katılan herkesi memnun etti. İlçe Başkan Adayları Mustafa Yazıcı ile Taner Tayfur demokrasi vurgusu yaptı. Adaylar önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe başkanlığı seçimi için birbirlerine başarılar dilediler.

YAZICI VE TAYFUR’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Dilekçelerin divan başkanlığına teslim edilmesi sırasında bazı partililer arasında gerginlik yaşandı. İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Adayları Mustafa Yazıcı ve Taner Tayfur olaylara hemen müdahale etti. Tartışmanın sona ermemesi üzerine ilçe binasına polis ekipleri çağrıldı. Polisin telkinleri sonrası tartışma sona ererken, 7 kişinin ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü ifade edildi.

SARIYER POSTA