İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aleyna Bilginoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, görev süresi boyunca yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak atanan Aleyna Bilginoğlu'na ziyareti sırasında; İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Kültür ve Sanat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Defne Ergül, İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Sekreteri Baybars Açıksöz ve İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Alp Emeç eşlik etti.

"HERKESE YER VERMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, "Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İYİ Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı kurulduğundan bu yana Cengiz Tamer, Taner Tayfur ve Mustafa Yazıcı başkanlar ile çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Sarıyer Posta gazetesi olarak tüm siyasi partilerin gençlik kollarına da büyük önem veriyoruz. Bir dönem Anavatan Partisi'nin gençlik kollarında siyaset yapmıştım. Beyoğlu'ndaki siyaset akademisinin ilk öğrencilerindenim. Yeri geldi pankart astık, yeri geldi afiş dağıttık. Dolayısıyla sizin geçtiğiniz yollardan biz de geçtik. Gazete olarak tüm siyasi partilere eşit, objektif ve hakkaniyetli bir şekilde yaklaşıyoruz. Gazetemizi arayan, soran, ziyaret eden herkese yer vermeye özen gösteriyoruz" diye konuştu.

"TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ"

İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aleyna Bilginoğlu, "Şahsım ve yönetimim adına gazetenizde bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Şuan Sarıyer'deki ilçe gençlik kolları teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyoruz. İstanbul ve Türkiye’de tüm gençlik olarak yeniden teşkilatlanma yapısı içindeyiz. Bu süreçte kendimizi tanıtıyor çalışmalarımızı anlatıyor ve partimizin tüzüğü ve misyonumuzdan bahsediyoruz. İnce eleyerek, sık dokuyarak yaptığımız çalışmalar da meyvesini veriyor olması ne kadar doğru çalıştığımızı gösteriyor.  Gençler bizleri tanıdıkça aramıza katılıyor. İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları ile koordineli çalışıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Genel Merkez ile beraber Sarıyer İlçe Başkanımız Mustafa Yazıcı'yı ziyaret ettiler ve çok da verimli bir tanışma oldu" ifadelerini kullandı.

"GENÇLİĞİN EN BÜYÜK PROBLEMİ İŞSİZLİK"

"Amacımız tüm gençlere ulaşmak" diyen Bilginoğlu, "Gençlik Kolları Başkanı olarak geçtiğimiz Eylül ayında atandım. O süreçte yönetimde kimse yoktu. İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Yazıcı, beni CV'me göre buldu, il teşkilatı da bu göreve uygun gördü. Ve atanmamın ardından Sıfırdan bir yönetim oluşturuyorum.  Çok sayıda projemiz var. Fakat corona virüs nedeniyle kendi yönetimimle bile çok fazla bir araya gelemiyoruz. Projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Toplantılarımıza online şekilde yapıyoruz. Ancak gençler siyaset yapmaktan hoşlanmıyorlar. Çünkü mevcut siyasi dil ve uslübu sevmiyor. O yüzden İyi Parti olarak gençlere sanat, müzik, kültür gibi unsurlar üzerinden ulaşacağız. Gençler kendilerini mutlu edecek işler ile uğraşmak istiyor. Fakat ülkemizin gerçeği olan işsizlik gençler içinde çok büyük problem. Açıkçası gençler siyaseti maalesef iş bulma kapısı olarak bakıyorlar. Ve ilk söylemleri 'iş bulacaksınız gelirim' oluyor. Ben de bir genç olarak işi olmayan gençleri anlayabiliyorum. Çünkü kendi ayakları üzerinde durmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

"SARIYER'DE GENÇLİĞİN SİYASİ OLUŞUMU YOK"

Gençlik kolu başkanı olarak yaşadığım ilçe de dikkatimi çeken durum, Sarıyer'deki siyasi partilerin gençlik kolları arasında diyalog yok. Hatta yok denecek kadar az. Farklı il ve ilçelerdeki gençlik kolları teşkilatları birbirlerini ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunuyor. Sarıyer’de neden yok ? Sarıyer’de siyaset yapan gençlik kolları başkanlarını tanımıyoruz ve tanışmak isteriz " dedi.

BİLGİNOĞLU'NDAN PEHLİVANOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Bilginoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları olarak ilçe ana kademenin altında olan bir yapılanma değiliz. İstanbul İl Gençlik Kolları'na bağlıyız. Diğer siyasi partilerin tüzüğü  nasıl bilmiyorum fakat bizim gençlik tüzüğümüz farklı. Şahsım ve ilçe gençlik kolları olarak şunu net diyebilirim. Basın bizim için olmazsa olmazımız. Siyasi partinin en önemli tanıtım aracı. Bizim için çok önemlisiniz. Sadece doğru kişiler ile olunması gerektiğini düşünüyorum. Aslında bu ziyaretimizin başlıca nedenlerinden biri de Sarıyer Posta Gazetesi'ne teşekkür etmek. Yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza anlatıyorsunuz."

SARIYER POSTA GAZETESİ