İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'sahaya inin' talimatı sonrası saha çalışmalarına hız veren İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, 'İYİ Parti Karavanı' ile üye çalışmaları gerçekleştirirken, vatandaşlara 5 maddelik anket yapıyor.

Şehit Mithat Yılmaz Caddesi üzerinde bulunan İYİ Parti Karavanına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şu ana kadar 2 binin üzerinde anket yapan İYİ Partililer, vatandaşların ülkenin genel durumu ile ilgili düşüncelerini alıyor.

"İYİ PARTİ İSTANBUL'A ÇIKARMA YAPTI"

Saha çalışmaları hakkında Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, "Genel Başkanımız Meral Akşener, 1.5 yılı aşkın bir süredir Türkiye'ye karış karış dolaşıyor. Ayrıca yaz mevsimi boyunca milletvekillerimiz ve genel idare kurulumuz sürekli sahada ve halkla iç içe. Bu çalışmaların uzantısı kapsamında parti üye sayısını artırmak amacıyla Sarıyer'de bulunan İYİ Parti karavanı ile çalışması yapıyoruz. Ayrıca yaptığımız 5 maddelik anketlerle de vatandaşlarımızın taleplerini, önerilerini ve sorunlarını alıyoruz. 2 binin üzerinde Sarıyerliye ulaştık. Yaklaşık 10 gün daha bu çalışmamız devam edecek. Anketlerden elde edilecek sonuçları da kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.

"HALKIMIZ ÜLKENİN GİDİŞATINDAN ENDİŞE DUYUYOR"

Vatandaşın ankete yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Yazıcı, "Açıkçası halkımız ülkenin gidişatından endişe duyuyor. Ekonomi başta olmak üzere güvenlik, eğitim, sağlık, hukuk gibi konulardan vatandaşlar şikayetçi. Durum o kadar vahim ki altyapı sorunları ikinci plana atılmış durumda. Oysa biz özellikle yerelde altyapıyı güçlendirmek zorundayız. Bu anket çalışmasının İYİ Parti veya diğer siyasi partilerle alakası yok. Tamamen Türkiye'nin genel durumunun ortaya konduğu ve halkımızın beklentilerinin tespit edilmesine yönelik" ifadelerini kullandı.

"HER GEÇEN GÜN ÜYE SAYIMIZ ARTIYOR"

Üye çalışmalarıyla ilgili konuşan Yazıcı, "Günde yaklaşık 25 üye kaydı yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız internet üzerinden de partimize üye olmaya devam ediyor. İYİ Parti Sarıyer ilçe yönetimi olarak 900 üye civarında aldığımız partimizin 5 aylık çalışma süresince yaptığımız çalışmalarla şuan yaklaşık bin 500 üyesi bulunuyor. Her geçen gün üye sayımız artıyor. Bu sayı daha da fazla olabilirdi. Fakat Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan kapanmalar, insanların temastan kaçınması gibi etkenlerle saha çalışmalarımız sınırlıydı. Fakat salgının seyrine göre çalışmalarımıza hız veriyoruz. Bu kapsamda Mahalle Masaları oluşturup, mahallelerin sorunlarını tespit edeceğiz. Hazırlayacağımız raporu da il başkanlığına sunacağız. Benzer sorunları olan ilçelerle karşılaştırıp kapsamlı raporlar halinde de genel merkeze ileteceğiz" dedi.

SARIYER POSTA