İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı ve İYİ Parti il yöneticileri, Ayazağa’da dernek başkanlarıyla bir araya gelerek, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinlediler.

Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla Taner Tayfur’un yerine İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı görevine Mustafa Yazıcı getirilmişti. Yazıcı, ilk toplantısını İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da katılımıyla Ayazağa’da dernek başkanlarıyla gerçekleştirdi. Toplantıya Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman'da katıldı.

YAZICI’DAN KAVUNCU’YA TEŞEKKÜR

Sadece Sarıyer Posta'nın takip ettiği toplantıda kısa bir konuşma yapan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, “Öncelikle toplantıyı organize eden arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Söylenecek çok şey var. Fakat biz sizi dinlemeye geldik. Bundan sonra sorunlarını birlikte çözmek için mücadele edeceğiz. Başkanımız bu konuda bize destek olacağını ifade etti. Kendisine de verdiği destek için teşekkür ederiz” diye konuştu.

“ARTIK BİZİ ALDATMAYI BIRAKSINLAR”

Toplantının organize edilmesinde etkin rol oynayan Ahmet Kazdal, “Öncelikle bizi başkanımıza mahcup etmediğiniz içiniz için sizlere teşekkür ederim. Burada olan herkes esnaf. Bizim bu toplantıyı düzenlememizin nedeni Ayazağa’nın sorunlarını, geleceğini konuşmak. Biz Ayazağalılar olarak en büyük sorunlarımızdan biri siyasetçiler tarafından ötekileştirilmemiz. Herkesin Ayazağa’yı unuttuğu bir dönemde yani seçimden önce değil, seçimden sonra sizleri aramızda görmekten dolayı mutluyuz. Sizlerden arzumuz İBB ile aramızda bir köprü kurmanız. Mahallemizde yapılan bazı işler hukuki ama vicdanı değil. Tüm şikayetlerimize rağmen çadırlar meselesinde bir esnafa bile sorulmadı. Bir ötekileştirme, yalnızlaştırma söz konusu. İmar konusuna gelince İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bakalım etrafa milyonlarca liralık daireler. Fakat bu bölgedeki fiyatlara bakalım 100 bin TL’lik daireler. Biz bu konularda sizden yardım istiyoruz. Artık bizi aldatmayı bıraksınlar” ifadelerini kullandı.

“SİYASET GELECEĞİMİZE YÖN VERİYOR”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise, “Siyasette 2 yıldır yer alan biri olarak henüz yeni biri olduğumu düşünüyorum. Birçok yerde konuşma yaptım. Çok yerde takdim edildim fakat böylesini görmedim. Size teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonun oluşması için çaba gösteren Ahmet Kazdal, Ahmet Oktan ve Kasım Tataroğlu’na teşekkür ediyorum. Sarıyer’de bir görev değişikliği yapıldı. Bundan önce ilçe başkanlığı görevini yürüten Taner Tayfur’a verdiği emekler için teşekkür ediyorum. Görevi devralan Mustafa Yazıcı’ya da hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Mustafa Bey ile ilçe başkanı olduktan sonra ki ilk görüşmemiz. İnşallah hayırlara vesile olur. İnanıyorum ki 2024 yılında da Sarıyer’de İYİ Partili bir belediye başkanı çıkacak. Tabi İYİ Parti gibi ben de siyasette yeniyim. Malum Türkiye eski siyasetçilere alıştı. Ancak ülkemizde bir dönem kapanıyorken, yeni bir dönem açılıyor. Bu yeni döneminde yeni siyasi aktörleri ortaya çıkıyor. Umarım yeni aktörler Türk siyasetine iyilik, ahlak, edep, dürüstlük getirir. Çünkü siyasetimiz çok yıprandı. Bu iki yılda ne gördüğümü soracak olursanız biz siyaseti bazı şeyleri kapatmak ve meşrulaştırmak için bir şemsiye haline getirmişiz. Normal şartlarda edepsizlik olarak nitelendireceğimiz birçok şeyin tanımı ‘siyasette böyle şeyler olur’ şeklinde yapılıyor. Y adam olursun ya olmazsın. Ya dürüst olursun ya olmazsın. Buna siyaset denmez. Bunu el birliği ile değiştirmemiz lazım. Çünkü siyaset sadece bizim değil, gelecek neslin de hayatına yön veriyor” şeklinde konuştu.

KAVUNCU’DAN SİSTEM ELEŞTİRİSİ

Siyasi Partiler Kanunu’nun değişmesi gerektiğini vurgulayan Kavuncu, “Peki siyaset neden bu noktada? Türkiye’de devleti elinde bulunduranlar neden hep kendi yandaşlarına ülkenin kaynaklarını peşkeş çekiyor? Bunun en büyük nedeni mevcut Siyasi Partiler Kanunu. Biz bunu değiştirmediğimiz sürece 70 yıldır yakındığımız problemleri bir 70 yıl daha yakınırız. Her partinin ilçe, il ve genel başkanlığına kadar uzanan seçim mekanizması var. Misal bir ilçede 2 bin üye var. Bu üyelerden 400 tane delege seçiliyor ve o delegeler de ilçe başkanını belirliyor. İYİ Parti olarak İstanbul’da 50 bine yakın üyemiz var. Bu üyeler içerisinde 600 kişi kimin il başkanı olacağına karar veriyor. 250-300 bin üyesi olan İYİ Parti’nin genel başkanının kim olacağına bu üyelerden bin kişi karar veriyor. Bu üyeler bir müddet sonra farkında olmadan gruplaşıyorlar. Çünkü sistem onları oraya itiyor. Bu da adam kayırmacılığa ve torpile kadar gidebiliyor. Son 1 yıl içerisinde bunu çok yaşadım. Kongre sürecinden başarılı çıkabilmeniz için sizi seçecek delegeye hayır deme şansınız var ama çok zor. Bu sistemsel bir problem. Bu yüzden ilkeli siyaset yapmakta zorlanıyorsunuz. Sizi seçecek insanları memnun etme zorunluluğu hissediyorsunuz. Tüm bunların değişme gerekir. İYİ Parti’de bu değişikliğe talip. Biz milletvekili adaylarımızı ön seçim ile belirleyeceğiz. İstanbullular kendini temsil edecek kişiyi yine kendileri seçecek. Sadece belirli sayıda delegeler değil” dedi.

“EN BÜYÜK RAKİBİMİZ KENDİMİZ”

“İki yıl önce kurulmuş ancak ileride ülkeyi yönetecek bir partiyiz” diyen Kavuncu, şunları söyledi: “Yeni partiler kuruluyor. Allah muvaffakiyetler versin. Bizim siyasi rakibimiz olacak. Türkiye’de siyasi parti kurmak kolay değil. Şuan ki iktidarın en güçlü ve acımasız olduğu bir dönemde kahraman bir kadın çıktı ve İYİ Parti’yi kurdu. Onun peşinden de cesur insanlar gitti. Açıkçası işlerini, geleceklerini riske attılar.  Buradaki herkes parti kurulduktan sonra neler yaşandığını biliyor. Türkiye’nin birçok yerinde belediyelerin el değiştirdiği, tek adam rejiminin sallanmaya başlandığı, başımıza cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denen gudubet rejimi getiren Cumhurbaşkanı mı, parti başkanı mı bir türlü karar veremediğimiz kişinin artık tökezlemeye başladığı bir dönemde birilerinin cesaretle çıkıp parti kurmasıyla iki yıl önce herkesin kaçacak delik aradığı bir dönemde parti kuranlar ayrılmalı. Aynı kefeye koyulmamalı. Bizim en büyük rakibimiz mevcut veya yeni kurulacak partiler değil, kendimiz. Bakıyorsunuz bir parti var 60 yıldır bir oy oranına sıkışmış çıkamıyor. Diğer tarafta Cumhur İttifakı var, kendilerini anlatmaktan aciz. Yeni partiler ile ilgili şuana kadar bir şey görmedik. İnanın bizim dik duruşumuza ve siyasetimize vatandaş hayranlıkla bakıyor. Dolayısıyla Genel Başkanımız Merak Akşener, Cumhurbaşkanlığı için tek alternatiftir. Yerel seçimlerde belediyelerin el değiştirmesini sağladık. İstanbul, Ankara gibi illerde biz olmasaydık el değiştirme olmazdı. Bu konuda hiç mütevazilik yapmayacağım. Bunu da söylerken ittifak ortağımızın hakkını yediğimiz anlamına gelmez. Onların yıllardır verdiği bir mücadele ve oy oranı var. Bir araya geldiğimiz zaman bu ittifak güzel sonuç verdi. Fakat Sayın Meral Akşener bu süreci başlatmasaydı Türkiye’de bu değişlik olmazdı.”

“YEREL BASININ ÖNEMİNİN BİLİNCİNDEYİZ”

Yerel basın ile ilgili projeleri olduğunu açıklayan Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel gazeteler ile ilgili bir projemiz vardı. Basın ile Genel Başkanımızı kahvaltıda bir araya getirmek istiyoruz. Bu konu hala gündemimizde. İlk fırsatta bu düşünceyi hayata geçireceğiz. İYİ Parti olarak yerel basının öneminin bilincindeyiz. Tabi ulusal basının bizi ne kadar ötekileştirdiğinin de farkındayım. Fakat bunun arkasına sığınmıyoruz. Ülke genelinde ses getirecek bir konu olduğu zaman yandaş medya bile kayıtsız kalamıyor. Burada sızlanmak yerine basının bizi göreceği haberi nasıl yaratabiliriz diye çalışıyoruz. Kanal İstanbul’un ülke için bir ihanet olduğunu nasıl anlatabiliriz? Ekonomi, Suriye gibi konularda da nasıl medyanın dikkatini çekebiliriz diye düşünmeliyiz.”

Toplantı soru-cevapların ardından sona erdi.

MUSTAFA YAZICI KİMDİR?

1956 Trabzon/Çaykara doğumlu olan Mustafa Yazıcı, evli ve 3 çocuk babası. Lise eğitimini Zonguldak’ta, üniversite öğrenimini ise Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde tamamladı. Yurt içi ve yurt dışında altyapı, endüstriyel sistemler inşa eden bir firmanın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Milletvekili Adayı Mustafa Yılmaz, Karadeniz Vakfı, Çaykara ve Dernekpazarı Derneği, Uzungöl Derneği, Kızılay Beşiktaş Derneği ve THK Sarıyer Derneği’nde aktif üye konumunda olan Mustafa Yazıcı, İYİ Parti İstanbul 2. Bölgeden milletvekili adayı oldu.

SARIYER POSTA