Dün yapılan ve Ak Parti’nin ülke genelinde oy kaybettiği CHP’nin beklediği oy oranına ulaşmaması HDP ile MHP’nin yükselişine sahne olan seçimlerde TBMM’ye gidecek isimler beli oldu.  Yaptığı ön seçim kararın sonrası adaylarını belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2.bölge’den 8 milletvekilini meclise gönderdi.


Seçim çalışmalarına aylar öncesi yaptığı ön seçimle start veren ve söylemiyle toplumda olumlu bir hava yaratan CHP, yine hedeflediği oy oranına ulaşamadı. 2011 Genel Seçimler’de meclise 9 milletvekili sokan CHP’de İstanbul 2.bölge’de oylar azaldı, milletvekilleri 8′e düştü. 2015′te %27,53 oranla toplam 678.110 oy alarak oylarını ve milletvekili sayısını düşüren CHP, 2011 Genel Seçimleri’nde 732,780 oyla %27,53 oy oranını sahipti.

Sarıgül listede yok!


İstanbul 2.bölge 9.sıra adayı Mustafa Sarıgül, CHP’nin oylarının düşmesinden en çok etkilenen isim oldu. Sarıgül, 8 milletvekilinin meclise girdiği seçimde 9.sırada yer alıyordu.

Cengiz Alp emek verdi ama olmadı!


Sarıyer için büyük emekler veren ve seçim çalışmalarında basılmadık alan bırakmayan Sarıyerli Dr. Cengiz Alp, Sarıyer’de yüksek oy oranına sahip olsa da, diğer ilçelerde istediği sonuca ulaşamayınca meclise giremeyenler arasında yer aldı.Alp’in dışında Yüksel Mansur Kılıç, Çetin Soysal, Çiğdem Anad, Melda Onur, Gül Yüksel gibi isimler de milletvekili seçilemedi

Aralarında Sarıyerli Didem Engin’in de bulunduğu 8 isim şu şekilde;

Selina Doğan

Aykut Erdoğdu

Mustafa Sezgin Tanrıkulu

Dursun Çiçek

Süleyman Sencer Ayata

Gülay Yedekci Arslan

Kadri Enis Berberoğlu

Didem Engin