Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi 22 büyükşehir, 27 il ve bazı ilçelerde anlaşma sağladı. Peki bu ilçeler arasında Sarıyer var mı? Detaylar haberimizde...

CHP ve İYİ Parti heyetleri arasında, yerel seçime yönelik iş birliği çerçevesinde yapılan çalışmalar tamamlandı. Buna göre, her iki parti 30 büyükşehirin 22'sinde ve 51 ilin 27'sinde uzlaşma sağladı. İş birliği kapsamındaki 22 büyükşehirin 12'sinde CHP, 10'nun da ise İYİ Parti aday çıkaracak.

CHP ve İYİ Parti, Sarıyer’inde aralarında İstanbul’un 39 ilçesinden 29’unda ortak hareket edecek. Buna göre, Sarıyer’de CHP ve İYİ Parti arasındaki seçim ittifakının Pazar günü resmi olarak açıklanacağı öğrenildi.

İstanbul’da ittifak yapılacak ilçeler

CHP, Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda, İYİ Parti ise Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane aday çıkaracak. İstanbul'un diğer 10 ilçesinde ise her parti kendi adayını gösterecek.