İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Büyükdere Fuat Paşa Yalısı’nda düzenlediği iftar programında iş adamlarıyla bir araya geldi. Düzenlenen programa; iş, sanat, siyaset ve spor alanında önemli isimler katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iş adamları iftar yemeği, bu yıl da Büyükdere’de bulunan Fuat Paşa Yalısı’nda gerçekleşti. Programa; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul 2. Bölge milletvekili Adayı Hasan Turan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Aygün, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, Sarıyer bürokrat protokolü,  Sarıyerli işadamları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve ilçe yönetiminin konuklarla tek tek ilgilendiği programda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

“Düşman okları Recep Tayyip Erdoğan’a yönelmiş”

Kuran tilaveti ve dualarla açılan iftardan sonra konuşma yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Bu anlamlı ayın, bu güzel mekânında bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Sarıyer, tarihin ve medeniyetin bir arada yaşatıldığı bir yer. Bunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin vazifesi olmalıdır. Bizim buradaki amacımız bunları korumaktır.  AK Parti olarak Sarıyer’de yapılan yatırımları en iyi siz iş adamaları bilirsiniz. Yatırımların yapılması için istikrarın şart olduğunu belirtmeme gerek yok. Bu bağlamda 24 Haziran’da yapılacak olan seçim, Türkiye’nin ölüm kalım meselesidir. Düşman okları Recep Tayyip Erdoğan’a yönelmiş durumda. Düşman okları nereyi gösteriyorsa cephe orasıdır. Bizler burada huzur içinde orucumuzu tutup sahurumuzu yaparken komşu ülkelerimizdeki Müslümanlar bir yandan da canlarını korumaya çalışıyorlar. Bazı güçler istiyor ki Türkiye’de öyle olsun” dedi.

 “Mülkiyet sorununu çözeceğiz”

İmar Barışı’yla ilgili tartışmalara değinen Bayraktar, “Sarıyer tarihin ve medeniyetin aynası olan bir ilçedir. Gerçekten bu değerleri korumak ve yaşatmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bundan sonraki nesillere de yine aynı şekilde aktarabilmek hepimizin ayrı ayrı sorumluluğu ve görevidir. Geçmişten beri kanayan yara olan imar sorununu çözüme kavuşturduk. Her seçimde bu sorunu vatandaşların önüne sunup, ‘sizi buradan atacak, sürecekler, kendi müteahhitlerine peşkeş çekecekler’ diyenler, bu sorunun çözülmesini istemiyorlar. Şimdi ise; bu imar barışının yalılar için olduğunu söylüyorlar. Yalılar tarihi eser oldukları için onların öyle bir sorunu yok. Her şeye rağmen biz bu yasayı geçirdik, bu sorunu çözeceğiz. Biz bu makamlara vatandaşlara hizmet etmek için geldik. Bu düşünceyle siyaset yapıyoruz. Siyasetin amacım hizmet etmek ve milletin hayır duasını almaktır. Ülke olarak nereden nereye geldiğimiz ortadadır. Fakat bunun yanında toplumsal ahlaki değerleri göz ardı etmemek gerekiyor. Bilim ve teknolojide ilerlerken bu toplumda ahlaki değerleri oluşturamazsanız gelişmişliğin üzerine ne inşa ederseniz edin ayakta kalması mümkün değildir” dedi.

Havacılık teknolojisi yerli ve milli olmalıdır”

Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ailesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, programda yaptığı konuşmada, Türk havacılık tarihinde Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ gibi öncü isimlerin zor şartlar içinde büyük işler başardığını anlatarak, şu anda geldiği durumu anlattı. Havacılık sanayisinin yerli ve milli olması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, havacılık alanında Türkiye'nin henüz hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Baykar'ın hikayesinin 2000'li yıllarda başladığını anımsatan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizde çok yüksek teknolojiyi geliştirebilecek kabiliyet var. Bu alana yönelik ilgi ve merak da var. Girişimci ruhlu insan gücümüz var ama maalesef 1950'lerde kurulmuş olan montaj sanayi diyebileceğimiz kurulu düzen, dünya teknoloji markalarına mukabil bir marka gelişmesine engel oluyor. Türkiye, teknoloji geliştirme alanında, muasır medeniyetler seviyesinde ve hatta ötesinde bir şeyler başaracaksa, toplumsal bir seferberlik halinde, toplumun her kesiminin sahiplendiği bir dip dalgası çıkarsa bu mümkün olacaktır. Baykar, Bayraktar gibi yüzlerce girişim olacak ki ülkemiz hem savunma sanayisinde hem teknoloji alanında hem de muasır medeniyetler seviyesi anlamında hak ettiği yerlere gelebilsin."

 "Toplumun kendi teknolojisine sahip çıkması gerekiyor"

Milli ve yerli teknoloji üretmenin Türkiye için bir beka meselesi olduğunu vurgulayarak, teknolojiyi milli olarak geliştirmenin ancak bir davaya inanmış toplumla mümkün olacağını ifade eden Bayraktar,  “Tek başına hareket ederek dünyadaki medeniyet seviyesine mukabil bir şey geliştirmenin mümkün değil. Vakıf olarak kısa zamanda çok ciddi yol aldık. Türkiye'de teknoloji alanındaki kabiliyetin çok yüksek olduğunu gördük. Toplumun kendi malına, kendi teknolojisine sahip çıkması gerekiyor. Vakfımız aracılığıyla, tüm paydaşlarımız aracılığıyla bunu toplumumuza anlatmamız gerekiyor. Bugün birçok alanda, teknolojinin birçok alanında ortalama bir seviyede olabiliriz, geride olabiliriz. Bu önemli değil. Geleceğin trendlerine, geleceğin teknolojisine belli stratejik alanlarda bugünden çalışmaya başlarsak, 10 sene sonra o alanda lider olmamız mümkün. Baykar’ın, Bayraktar’ın hikâyesin de de bu gizli" dedi.

"Metro yapımları eskisi gibi 5-6 yıl sürmeyecek"

Sarıyer’de yapılan yardımlar hakkında konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, metro projeleri hakkında bilgi verdi. İBB yatırım bütçesinin yüzde 50’ye yakını ulaşım için kullanıldığını ve 2017 yılı sonu itibariyle sadece ulaşıma 14 yılda 54 milyar TL’lik yatırım yapılmış olduğunu dile getiren Uysal, “Metroyu şehrimizin dört bir yanına ulaştırıyoruz. Marmaray ve Haliç metro geçişi ile raylı sistemde entegrasyon sağlandı. Dakikalarla yolculuk dönemi başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmadan İstanbul’un her köşesine hizmet götürüyoruz. İstanbul genelinde 1000 km metro hattı yapmayı hedefliyoruz. Bizleri göreve getirdiğiniz için hizmet ediyoruz. Büyükşehrin Sarıyer’de yapmış olduğu önemli büyük hizmetleri var. Sarıyer’e, tüneller, parklar ve başka alanlarda da hizmetlerimizi yapıyoruz. Bu hizmetleri yaparken aynı zamanda ulaşımla ilgili de çalışmalarımız var. Şu anda Hacıosman’nda olan metro hattımızı Çayırbaşı’na getirebilmek için çalışıyoruz. Çayırbaşı  metro hattı ihalesi hazırlıyoruz. Yeni bir sistem üzerinden çalışmalarımız devam ediyor. Metro yapımları eskisi gibi 5 -6 yıl sürmeyecek. En geç üç yıl içerisinde metro yapımları bitmiş olacak."

Dünya İstanbul’a gıpta ile bakıyor

Dünyanın İstanbul’daki metro çalışmalarına dünya gıptayla baktığını, İstanbul metrosunun dünyanın en modern metrolarından biri olduğunu belirten Uysal, İstanbul’un dünyada birkaç kentte olan akıllı metro sistemine sahip olduğuna dikkat çekerek, “Her şey planladığımız gibi devam ediyor. Mahalle mahalle metronun geçeceği yerler belli. Ulaşım rayına oturuyor. Planlanan metro hatları tamamlandığında İstanbul’un dünyanın en uzun metro ağına sahip ikinci kenti olacak.

Uysal: Başkanlık sistemi çok faydalı

Başkan Uysal, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerle ve başkanlık sistemi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Haziran’da biz ülkeyi kim yönetsin onun oyunu kullanacağız. Seçim bu şekilde yapılsa Cumhurbaşkanımız yüzde 70 filan seçilir. Onun korkusundan dönüp, bu sistem kötü bir sistem diyorlar. Hayır, bu sistem iyi bir sistemdir. 2002 ‘de AK Parti iktidara geldi. 16 senedir iktidarda, bugüne kadar çok iyi işler yaptı. Bugüne kadar gelen iktidarları hesaplayınca en iyilerini yaptı. Eğer 2002’de AK Parti iktidara geldiği zaman başbakanlık sistemi olsaydı, bugüne kadar yapılan hizmetlerin en az iki katı hizmetler yapılırdı. 24 Haziran’da inşallah Türkiye güçlü bir Cumhurbaşkanı, güçlü bir hükümet ile şaha kalkacak. O zaman bu gençlerimizin önü daha iyi açılacak. O zaman ülkemiz daha iyi yol alacak ve çok daha hızlı işler yapacağız. İnşallah 24 Haziran’da güçlü bir şekilde bu millet seçimini yapar. Bugüne kadar bizlere hizmet imkanı verildi, inşallah bu hizmet imkanını bize tekrar verir. Bizlerde teşekkürümüzü halka yine hizmet olarak veririz.”

İBB Başkanı Uysal’dan övgü

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, program sonrası gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ile kısa bir süre Sarıyer üzerine sohbet ettiler.  Yerel basının önemine vurgu yapan Uysal, Sarıyer Posta Gazetesi’inin çalışmaları hakkında haberdar olduğunu söyleyen belirterek başarılar diledi.