19 Ekim Muhtarlar Günü için verilen yemekte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Minimum 5-6 milyon lira, 10 milyon liraya yakın bütçeye çıkmayı öngörüyoruz; çalışacağız. Muhtarlarımızın yanında olacak bu bütçeyi, mağdur edilen muhtarların ihtiyaçları karşılanmak üzere, 2022 bütçesinde kullanacağımızı da söylemek istiyorum" dedi.

İmamoğlu, merkezi hükümetin bu kapsamda yasa çıkarmasının elzem olduğuna dikkat çekti. "Düzenlenecek kanunla, muhtarlığın bütçesi net olarak tanımlanır. Nasıl kaymakamlığın bütçesi varsa, nasıl belediye başkanlığının bütçesi varsa, muhtarlığın da bütçesi tanımlanır" diyen İmamoğlu, İBB olarak, kurum tarihinde ilk defa ‘Muhtarlıklar Daire Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlattı. Önümüzdeki yıl daha etkin bir süreç işletilmesi noktasında çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini belirtti.

"En üst seviyede katkıyı sunma çabası içerisindeyiz"

Önümüzdeki yıl daha etkin bir süreç işletilmesi noktasında çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini belirten İmamoğlu, "Sürecin yönetilebilmesi adına; hiç destek almayan, hiçbir şekilde destek almayan ve mağdur edilen muhtarlarımız başta olmak üzere, bu sürecin yönetilmesinde, organize edilmesinde de 2 Federasyonun Başkanı sürecin içinde olsunlar, sürecin teminatı olsunlar. En ahlaklı, en şeffaf bir biçimde katkılar sunsunlar. Eksik destek alanlara nasıl ilave katkı sunulabilir noktasında bir çalışma masası kurulması talimatını verdim. 2022 yılı içerisinde elimizden gelen en üst seviyede katkıyı sunma çabası içerisindeyiz. Minimum 5-6 milyon lira, on milyon liraya yakın bütçeye de çıkmayı öngörüyoruz; çalışacağız. Muhtarlarımızın yanında olacak bu bütçeyi, mağdur edilen muhtarların ihtiyaçları karşılanmak üzere, 2022 bütçesinde kullanacağımızı da söylemek istiyorum" diye konuştu.

SARIYER POSTA