Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da tekrarlanacak İBB seçimi öncesi bir kez daha Sarıyer’i ziyaret etti. İmamoğlu’nu binlerce Sarıyerli karşıladı.

YSK kararıyla yenilecek olan İBB seçimi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Ekrem İmamoğlu, İstanbul turuna Sarıyer’de devam etti.

Cuma namazını Rumeli Kavağı’nda kıldı

İlk olarak Rumeli Kavağı Mahallesi’ni ziyaret eden Ekrem İmamoğlu’nu CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Meclisi CHP üyeleri, Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Cuma namazını Rumeli Kavağı Ulu Camii’nde kılan İmamoğlu’na mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

İmamoğlu’nu Sarıyerli kadınlar karşıladı

Sarıyer Merkez’de vatandaşlar ile bir araya gelmek için hareket eden Ekrem İmamoğlu’nu ilçe girişinde çok sayıda Sarıyerli kadın karşıladı. İmamoğlu’nu taşıyan otobüs, alkışlar ve sevgi seli arasında alana güçlükle ilerledi.

“Hepimizi yalana, iftiraya boğdular”

Büyük izdihamın yaşandığı alana güçlükle ilerleyebilen otobüs, çıkışta da aynı zorluğu yaşadı. Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce Sarıyerliye hitap eden İmamoğlu’na; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek eşlik etti.

İmamoğlu, “31 Mart’ta bir seçim yaptık. Önümüze bir seçim daha koydular. Demokratik seçimler neyi ifade eder? Milletin irade ortaya çıksın diye adaylar belirlenir ve vatandaş kendisine yakın olana oyunu verir. İşin normali budur. Ama bize öyle bir dönem yaşattılar ki gerçekten utanç verici. Dünya tarihinde ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. Tabi enteresan bir süreç. Cambaz ipte oynamaya başladı. 1 tanesi yetmedi başka cambazlarda dizildi. Hatta bunlar bazen Ekrem’den sorumlu bakan oldu bazen de ‘hepiniz inin aşağıya’ denildi. Hepimizi yalana, iftiraya boğdular” dedi.

“Sarıyerlilerle buluşmaya geldim”

İmamoğlu, “Bıkmadılar, usanmadılar gün geldi bize terörist, gün geldi Pontus, Yunan dediler. Seçime 2 gün kaldı. Gülün gülebildiğiniz kadar. Yuhalamaya bile değmez. Ben Sarıyer’e gülmeye, Sarıyerliler ile buluşmaya, kucaklaşmaya geldim. Ayrıca Pontus, Yunan dediler ya artık nasıl bir hakaretse. Herkesin etnik kökeni namusu, şerefidir. Etnik köken üzerinden hakaret olmaz. Ayıptır.  Ama sonunda ne oldu? İp koptu hepsi yere çakıldı” ifadelerini kullandı.

Pankartlar dikkat çekti

Alanda toplanan binlerce Sarıyerli büyük coşku yaşarken, bazı vatandaşların ellerindeki dövizler, dikkat çekti. Geri alınan mazbatadan Ekrem İmamoğlu’na kadar farklı konularda yazıların yazıldığı pankartlar, mitinge renk kattı.

7’den 70’e herkes alanda

Yediden yetmişe her yaş grubundan katılımın olduğu mitingde, özellikle çocukların ve kızların çokluğu dikkatlerden kaçmadı. Konuşmasında bu konuya dikkat çeken İmamoğlu, çocukların Türkiye’nin geleceğini oluşturacağını belirtti.

Konuşmasının ardından Ekrem İmamoğlu’na Sarıyer Spor Kulübü forması hediye edildi.