İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan ve 19 Mayıs’ta açılması planlanan Hacıosman ile Derbent Mahallesi arasında kalan Atatürk Kent Ormanı’nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde Sarıyer'i ziyaret eden İmamoğlu’na, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Nadir Günday ile Sevgi Atalay, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri ve birim müdürleri eşlik etti. Ziyaret sırasında Ekrem İmamoğlu ve Şükrü Genç’in salgın nedeniyle ayaklarıyla tokalaşmaları dikkat çekti.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İncelemelerin ardından kısa bir açıklama yapan İmamoğlu, “Hacıosman’daki bu park çok etkileyici bir alana sahip. Şehir ve iş stresinin, yoğunluğun, betonarmenin olmasına rağmen parkın İstanbul’da uzun yıllar vatandaşımızın hizmetine açılmaması üzücüydü. Arkadaşlarımız burada bir karakter ortaya koyuyor. Parkın doğal halini koruyarak, insanların yürüyüş yapabileceği ve nefes alabileceği bir ortam sağlanacak. Bu anlamda çalışmaların sonuna geliniyor. Her ne kadar bir süre deha dışarıya çıkılmaması gerekiyorsa da 19 Mayıs’ta burada gençlerimiz adına bir yürüyüş yapacağımızı düşünüyorum. Arkadaşlarımız bunun için çalışıyor. 12 km’lik yürüyüş alanından oluşan bu doğa harikasını İstanbul’a Atatürk Kent Ormanı adıyla hediye etmenin sevincini yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BENZER HABER: DERBENT SPOR TESİSİ İSTİYOR

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/spor/derbent-spor-tesisi-istiyor-h60600.html

SARIYER POSTA GAZETESİ