Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi bir kez daha Sarıyer’e geldi. İmamoğlu, “Kendilerine çeki düzen verecekler. Vermezlerse onlar bilir. 2023'te genel seçim var, vermezlerse orada da millet gönderir” diye konuştu.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turuna Sarıyer'de devam etti. İlçe gezisi sırasında İmamoğlu'na CHP Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç da eşlik etti.

“Biz acıdan sevgi doğururuz, insana saygıyla bakmayı biliriz”

Seçim otobüsünden ilçe halkını selamlayan İmamoğlu, ardından Ayazağa'ya geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Ayazağa Stadı’na gelen İmamoğlu'nu burada coşkulu bir kalabalık davulla zurnayla karşıladı. Burada bir konuşma yapan İmamoğlu, “Bazı şeyler yapılıyor, üzülüyorum. Alanlarda, miting meydanlarında vahşice görüntüler ekranlardan veriliyor. Aman ha bunu yapmayın yanlış bir şey yapıyorsunuz. Öyle şeyleri gösterip bazı insanlarımızın kalbine o istemediğimiz nefret duygusu girebilir. Onu gösterdiğiniz o görüntüleri televizyonlarda gösterir benim çocuğum izleyebilir. Yanlış yapıyorsunuz, yapmayın bu siyasi meydanlarda gösterilemez. Ancak acı paylaşılır, güzel temennilerde bulunulur. Vicdan ve ahlak bize böyle öğretmiştir. Biz Mevlana terbiyesini ruhunda hisseden bir milletiz. Biz Hacı Bektaşi Veli'nin güzel ruhunu hisseden bir milletiz. Acıdan bile sevgi doğururuz, acıdan insana saygıyla bakmayı biliriz biz. Bu güzel ülke kurulurken, vatana ve dünyaya bir mesaj verildi. Yurtta sulh, cihanda sulh, yaşasın Mustafa Kemal” ifadelerini kullandı.

“Ülkemize göz diken teröristleri ve terör gruplarını lanetliyorum”

Terör olaylarına ilişkin konuşan İmamoğlu, “Şiddeti ne dünyada ne ülkede istemeyiz. Yine canlarımızı kaybettik, şehitlerimiz var. Bu ülkeye kötü mesajlar veren göz diken teröristleri ve terör gruplarını lanetliyorum, lütfen bizim huzurumuzu bozmayın bize kimse dokunamaz. Bizim insanımızı bizim milletimizi kimse tehdit edemez, ettiği an kol kola gireriz. Biz huzur istiyoruz. Teröristler bu ülkeye asla el süremez. Şehit ailelerine sabır diliyorum, Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acı haberleri bir daha duymayalım bunu istiyoruz. Barış içinde bir şehir, annelerin ve çocukların mutlu olduğu bir şehir istiyoruz" dedi.

“Kendilerine çeki düzen vermezlerse millet gönderir”

Kötü dilden uzak duracağını söyleyerek konuşmasını sürdüren İmamoğlu, “Artık fazla sürmeyecek. 1 Nisandan sonra göreceksiniz. Televizyonunuzu rahat açacaksınız. Çünkü insanlar bakacak ki adam güzel konuştu, seçimi kazandı. Birçok arkadaşımız da aynı şeyi yapıyor. O kötü söz konuşanlar aynaya bakacak ve yüzleri kızaracak. Kendilerine çeki düzen verecekler. Vermezlerse onlar bilir. 2023'te genel seçim var, vermezlerse orada da millet gönderir. Ama akılları başlarındaysa 'biz yanlış yaptık' der, aynaya bakar kendilerini düzeltirler. Ben milletin televizyonuna çıksam ne olur. Bize zorla yayın veriyorlar, yayın kesiliyor falan onu da önemsemiyorum. Başkalarına ortak yayın yapıyorlar. Aynı anda 4-5 kanalda ortak yayın yapıyorlar, o ortaklık nedir anlamadım. Ne olursa olsun az kalan bu günde çalışacağım. Çok çalışacağım bu güzel dilden vazgeçmeyeceğim. En kötü sözüm Allah size akıl versin olacak” şeklinde konuştu.