cemil22Sarıyer Belediye Meclisi’nin iktidar grubu CHP ile muhalefetteki AK Parti grubu arasında hemen hemen her toplantıda sert tartışma ve sürtüşmeler yaşanıyor, hatta bazen gruplar birden hareketlenip, birbirlerinin üzerine bile yürüyorlar. Ama aradan geçen bir ay içinde her şey unutulup, sütliman oluyor ve bir sonraki ayın ilk pazartesi ve cuma günü buluşan meclis üyeleri canciğer kuzu sarması oluyorlar.

Toplantının başında öpüşüp, tokalaşan iktidar ve muhalefet siyasetçileri, resmi görüşmeler başlayınca da ringteki boksörler gibi gardlarını alıveriyorlar. Artık ondan sonra kim kime ne söylerse, kim kimi alt ederse.. Yani Allah kime verdiyse..

cemil1

Fotoğrafta CHP’liler arasında otururken görülen AK Parti’li Cemil Özbalta ise, meclis üyesi seçildiği günden bu yana siyasette ‘şahin’ olarak tanınan bir tavır sergiliyor ve çok özel bir nedeni yoksa tartışmasız bir toplantıyı toplantıdan saymıyor.. Özellikle de Belediye Başkanı Şükrü Genç’le didişmekten özel bir zevk alıyor denebilir.

Bu ay gerçekleştirilen meclis toplantısının ilkinde kendi grubundaki koltuğu yerine, CHP’li Mustafa Tok (Belediye Başkan Yardımcısı) ile Ekrem Tekçe’nin arasına oturup, objektifimize poz veren Cemil Özbalta, kimlere mesaj vermek istedi bilemeyiz ama bize göre, “Aramıza siyaset girmese çok iyi dost olabiliriz” demek istedi galiba. (Yorum: Tuncay Dağlı)