Büyükdere’de Kazıklıyolda, deniz düşen 21 yaşındaki İnanç Turan boğularak can verdi.  Turan talihsiz ölüm haberi Sarıyer’i yasa boğdu.

Kazıklı yolda yaşanan olayda iddialara göre yürüyen Turan,  dengesini kaybederek denize düştü.  On metre derinliği olan sudan çıkmaya çalışan Turan, hayata tutunamadı. İnanç Turan’nın cansız bedenini gören vatandaşlar polise haber verdi.  Turan’nın cesedi Adli Tıp’a kaldırıldı. Bugün Rumeli kavağı camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Turan toprağa verilecek. Rumelikavağı Muhtarı Sinan Demirci'nin yeğeni olan İnançTuran'a Allah'tan rahmet kederli ve  ailesini ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

1705Kazıklıyol’daki büyük tehlike can aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından 5 yıl önce, kazıklı yolun bozulan yaya kaldırım tabanına yeniden beton dökmek için demir korkulukların ve zincirlerin sökülerek bir daha yerine takılmadı. Sahil boyunca güvenlik şeridi ve korkulukların olmaması can güvenliğinin olmamasına neden oluyor. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen halen yapılmadı.

SARIYERLİ MUHTARLAR DAHA KAÇ CAN ÖLECEK

Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, Sarıyer Merkez Muhtarı Sinan Yüksel ve Rumelikavağı muhtarı Sinan Demirci birçok kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar'a konuyu yazılı ve sözlü anlattıklarını gazetemizle paylaşan Muhtar Yazıcı, "Başvurularımıza maalesef olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadık. Vatandaşlar can güvenliğinden tedirgin. Korkuluğun olmadığı sahilde daha önce birçok ölüm vakası yaşandı. Daha kaç can ölecek" dedi.

3wYazıcı, yetkilileri defalarca göreve çağırmıştı!

Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülen demir korkulukların yerine takılmaması nedeniyle, vatandaşın can güvenliği olmadığını belirterek, Büyükşehir yetkililerini göreve çağırmıştı. Yazıcı, “5 yıl önce Kazıklıyol sahil boyunca korkulukları vardı. İBB yetkilileri kaldırım düzenlemesi yapacaklarını söyleyerek korkulukları kaldırdılar. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen onlarca kez başvuru yaptım. Bütün başvurularım cevapsız kaldı. Sözünü ettiğimiz yolda birçok vatandaşımız denize düşme tehlikesiyle karşı karşıya, bunun son örneği İsmail Civelek isimli engelli vatandaşımız emekli maaşını çekmek için akülü sandalyesiyle Sarıyer’e giderken denize düşmüş, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılmıştı. Ancak Osman Kurt,  İnanç Turan kardeşimizi denize düştü ve kurtulamadı. Bunun sorumlusu kim ?” dedi.

Levent PEHLİVANOĞLU