Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelindeki okullarda gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu.

Corona virüs salgınının başlamasıyla birlikte online eğitime geçen okullarda anasınıfı ve 1. sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Sarıyer Belediyesi de öğrencilerin ve eğitimcilerin sağlığını düşünerek salgın önlemleri kapsamında düzenli olarak yaptığı dezenfekte çalışmaları aralıksız sürüyor.

SARIYER’DE OKULLARA CORONA ÖNLEMİ

Sarıyer Belediyesi’nin okullarda yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, "Öncelikle 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı öğrencilere, öğretmenlere, idarecilere, velilere hayırlı olsun. Sarıyer Belediyesi olarak 2009 yılından bu yana okullara ciddi anlamda destek veriyoruz. Okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğretmenlerin sınıfa girdiği zaman aklında eğitim dışında başka bir unsurun kalmaması için yapılması gerekenleri imkanlarımız dahilinde gerçekleştiriyoruz" dedi.

COŞKUN "İSTANBUL’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in özel talimatıyla harekete geçtiklerini belirten Coşkun, “39 ilçe belediyesi içerisinde okullar ile ilgili belediye başkan yardımcısının görevlendirilmesi yalnızca Sarıyer Belediyesi'nde var. Başkanımız bu konuda çok hassas ve beni görevlendirdi. Okul idarecileri, öğretmenleri ve okul aile birlikleri ile diyaloğumuz çok iyi. Pandemi ile birlikte okullarda yaptığımız temizlik ve ilaçlamanın içeriği değişti. Kullanılan ilaçlar bu kez Covid-19 virüsüne karşı etkili olanlardan seçiliyor. Tüm okullar dezenfekte edildi, yıl içerisinde de belirli zaman aralıklarında devam edecek. Belediyenin tüm ekipleri mahallelerdeki okullar görev başında. Bahçe yıkamasından bank onarımına, ot biçmeden boyaya kadar her türlü ihtiyacı gideriyoruz. Ayrıca salgından önce tüm devlet okullarının 1 yıllık tüm temizlik ihtiyacını karşılamıştık. Okulların açılmasından kısa süre öncede Sarıyer’de tüm devlet okullarımıza hem ayak basmalı makinelerden hem de normal el dezenfektanları dağıtıldı. Ve desteğin devamı aralıksız gelecek" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ