Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Meclis'in haziran ayı oturumunda çevre ve doğa vurgusu yaptı. Son günlerde ülke gündeminden düşmeyen deniz salyası ile ilgili de konuşan Coşkun, "Geleceğimizi kurtarmak için herkes elini taşın altına koymalı" dedi.

Türkiye'de son günlerin en çok konuşulan konuların başında gelen denizlerdeki müsilaj hakkında değerlendirmelerde bulunan Coşkun, "Deniz salyası ile ilgili bir yandan uzmanlar konuşuyor, diğer yandan da çalışmalar sürüyor. Fakat bu sorunun kökten çözümü hakkında net bir öneri yok. Bilim insanları her ne kadar iyi temennilerde bulunsalar da 2-3 sene içerisinde temizlenecek olan müsilajın ilerleyen yıllarda ne şekilde karşımıza çıkacağı bilinmiyor" dedi.

"SARIYER OLARAK ŞANSLI BİR İLÇEYİZ"        

Sarıyer'in doğa konusunda şanslı olduğunu belirten Coşkun, "Çevre ile ilgili saatlerce konuşsak da eminim ki en az bir o kadar daha gündeme getirilmesi gereken konular var. Özellikle deniz salyası konusu şuan Türkiye için bir sorun gibi gözükse de dünyanın her yerinde benzer sorunların ortaya çıktığını görüyoruz. Plastik, evsel ve her türlü çöp yığınının okyanuslarda bir ada oluşturacak kadar arttığını unutmamalıyız. Kentleşme hızla artıyor. Köy ve kasaba kültürü ise her geçen gün biraz daha azalıyor. Dolayısıyla ortaya çıkan sorunların sayısı da artıyor. Sarıyer olarak şanslı bir ilçeyiz. Günümüzde olta ile sahilde balık tutabiliyoruz. Fakat bu durum gelecek yıllarda da devam edecek mi? Bunu kimse öngöremiyor" ifadelerini kullandı.

"'CEZASI NEYSE ÖDERİM' MANTIĞINDAN KURTULMAMIZ LAZIM"

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Coşkun, "Burada en önemli konulardan biri de kullandığın malzemeyi dönüştürmekten ziyade, ihtiyacın olduğu kadar kullanmak. İsrafın önüne geçmek, tasarruflu kullanmayı öğrenmek. 'Cezası neyse öderim' mantığından bir an önce kurtulmamız lazım. Yalnızca ülkemiz değil, dünyadaki tüm ülkeler atık çıkartmamak üzere plan ve program yapmalı. Çünkü ilerleyen yıllarda bu atıkların depolanabileceği alanlar da kalmayacak. O yüzden herkes elini taşın altına koymalı" diye konuştu.

"DÜNYA ÇOCUKLARDAN ALDIĞIMIZ BİR MİRAS"

Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı: "SAGEM Çocuk Meclisi tarafından oluşturulan Su Meclisi, Kadir Bayraktar Rekreasyon ve Ağaçlandırma Alanında 5 Haziran Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte bir manifesto yayınladı. Bu konunun en bilincinde olanlar çocuklardır. Geleceği korumanın da doğayı ve çevreyi korumaktan geçtiğinin farkındalar. Dünya çocuklardan aldığımız bir miras. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkmak zorundayız."

SARIYER POSTA GAZETESİ