ÖZEL RÖPORTAJ

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile yeni dönem için gerçekleştirilecek olan kongrede aday olmayacağını ve herhangi bir görev almayacağını duyuran AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulunurken, hemşericilik vurgusuna dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

7 yıl boyunca AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı'nın çeşitli kademelerinde yer alan ve yaklaşık 2 yıldır ilçe başkanı olarak görev yapan Hüseyin Cevahiroğlu'nunyeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından siyasi kulisler hareketlendi. Son günlerde oluşturduğu güzel imajla ve Sarıyerlilik sevdasıyla gündemden düşmeyen Cevahiroğlu, duyurduğu kararının ardından ilk röportajını Sarıyer Posta Gazetesi'ne verdi.

"ÇOK İYİ ÇALIŞARAK BU GÜNLERE GELDİK"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Cevahiroğlu, "Rabbime şükürler olsun bize AK Parti'nin ilçe başkanlığı görevini nasip etti. Benim için çok onurlu bir görev. Sorumluluğumuzun getirdiği hususlar gereği ailemizden, kendimizden, sosyal hayatımızdan ayırdığımız zamanı davamız için harcadık. 7 yıl boyunca istisnasız salı günleri ilçe binamıza gelerek vatandaşlarımız ile görüştüm. Bu sürenin yaklaşık 2 senesinde de ilçe başkanı olarak görev aldım. Peki yeni dönemde neden aday olmadım? Çünkü siyasete girerken eski İlçe Başkanımız Salih Bayraktar'a yerel seçimlerin ardından görevi bırakacağımı ifade etmiştim. Fakat hem yerel seçimlere ilçe başkanı olarak girmem hem de sonraki konjonktür görevi bırakmamın teşkilata büyük zarar vermesine neden olacaktı. Akabinde görevime devam ettim ve Allah'a şükür tertemiz ve güzel bir yönetimle bu günlere geldik. Pandemi olmasaydı çok daha önceden kongreyi yapıp kadroları yenileyecektik.

Önceki dönemlerde 500 yeni üye yapınca sevinirdik, benim başkanlık dönemimde ise 2 kampanya yaptık ve partiye 2 bin 500'ün üzerinde üye kazandırdık. Muhtarlarımız, teşkilatımız, dernekler, STK'lar ile pandemi sürecinde halkımızın hem manevi hem de maddi anlamda yanında olduk" diye konuştuk

CEVAHİROĞLU NEDEN ADAY OLMADI?

Yeni dönemde aday olmamasının gerekçesini açıklayan Cevahiroğlu, "İlçe başkanlığı görevini alırken İl Başkanımız Bayram Şenocak ile de bu konuyu konuşmuştum. Kongreye kadar görevi yürüteceğimi ancak sonrası için bir söz veremeyeceğimi ifade etmiştim. Son 5-6 aydır yaptığımız özel toplantılarda devam etmek istemediğimi dile getirdim. Birçok kez belirttiğim talebimin akabinde yeniden ilçe başkanlığı için teklif yapmaları yanlış olurdu. Kendisi dışında yenilik isteyen birine görev vermek olmaz. Taze kana her zaman ihtiyaç var. O yüzden kendimi geriye çektim. Bir koltukta çok fazla durulduğunda sorunların ortaya çıkacağına ve eski problemlerin çözümüne engel olunacağına inanıyorum. O yüzden samimi olarakSarıyerliyim deyip ilçeye değerler kazandıracak yeni güçlerin gelmesi lazım. İl Başkanımız da bana 'racona uy ve kongreye kadar devam et' dedi. Bu konuyu Salih Bayraktar ile de çeşitli zamanlarda konuştum. O da aynı söylemlerde bulundu. Her makamın kendisine göre bir raconu vardır. Ben de racona uydum. Allah'a şükür görev aldığım süre boyunca arkamda maddi, manevi, sosyal, ahlaki anlamda olumsuz söylemler bırakmadım. 7 yıl boyunca kavga dilinden uzak durdum. Zaten öyle bir yapım da yok. Bizim tek derdimiz Sarıyer'in iyiliği. Halkın seçtiği belediye başkanının daha doğru işler yapması için ikazlarda bulunuruz. Yaptığımız canlı yayınlarda da halkımıza bilgiler verdik" ifadelerini kullandı.

CEVAHİROĞLU'NDAN 'MEMLEKETÇİLİK' YANITI

"Öncelikle Salih Bayraktar'dan Allah razı olsun" diyen Cevahiroğlu,"Çünkü Sarıyer'de memleketçilik mantığını bitirdi. İyi de yaptı. Sarıyer'de memleket ayrımının yapılması söz konusu olamaz. Ben şuralıyım deyip memleketçilik yaptığımı duydunuz mu? Aksine her platformda Sarıyerliyim diyorum. Bu vurgu çok önemli. Sarıyer'de oturuyorsan Sarıyerliyim diyeceksin. Eğer bu memleketçilik düşüncesi yeniden ortaya çıkarsa çok büyük zararlar verir. Bu düşünceye karşı dururum. O yüzden herkesten rica ediyorum. Memleket ayrımı ile kimse ortaya çıkmasın. Kendi yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın nereli olduklarını bilmeyiz. Bizim için nereli olduğu değil, doğru, karakterli, halkın yanında ve kalbinin Sarıyer diye atıyor olması önemli. Hemşericilik dernekler, STK'lar, vakıflar aracılığıyla yapılabilir. Bunu ben de destekliyorum. Çünkü kültürler oralarda yaşıyor" şeklinde konuştu.

"İLÇE BAŞKAN ADAYINI İL TEŞKİLATI BELİRLEYECEK"

İlçe başkan adayının belirlenme sürecine değinen Cevahiroğlu, "İlçe başkan adayını AK Parti İl Başkanlığı belirleyecek. Bu kapsamda aday olmak isteyen arkadaşlar il başkanlığına müracaat edecek. Ardından bu arkadaşlar çağrılacak ve mülakat yapılacak. Bazı kriterlere göre değerlendirmeler yapılacak. İl Başkanımız Bayram Şenocak'ın bu konuda güzel bir sözü var. 'Bana 24 saatin 18 saatini ayıracak başkan lazım.' Çok da doğru bir söz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 saat dinlendiği bir ortamda ilçe başkanları için 6 saat bile fazla" dedi.

"HER DÖNEM ADAY OLAN İSİMLER VAR"

"İlçe başkanlığı için adayların çıkması sevinilecek bir durum, bu bir zenginliktir" diyen Cevahiroğlu,Salih Bayraktar'ı bu konuda çok takdir ediyorum. Kendi yönetimi içerisinden ilçe başkanı, teşkilat ve diğer birim başkanlarını çıkarttı. Yukarıya doğru işleyen bir sistem var. Bu arada yine teşkilat içinden ilçe başkanı çıkabilir. Şuan ki yönetimden de aday çıkacaktır" diye konuştu.

"EN GEÇ ARALIK SONUNDA KONGRELER TAMAMLANIR"

Cevahiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki günlerde adaylar belirlendikten sonra delege listelerini Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na teslim edeceğiz. İl başkanlığımız bununla ilgili planlamayı yapıyor. Listelerin tesliminden 15 gün sonra seçimin yapılması gerekiyor. 4 Kasım'dan itibaren bazı ilçelerimizde kongreler yapılacak. Adayların belirlenmesi ve yönetimlerini oluşturmaları gibi etkenleri düşündüğümüzde en geç Aralıksonunda İstanbul genelinde tüm kongreler tamamlanmış olur. İl başkanlığında temayül yoklamasının yapılıp yapılmayacağı belli değil. Fakat genel olarak bu yoklamayı yapıyorlar. Teşkilatın talebi de dikkate alınarak en doğru adayı belirleyecek."

SARIYER POSTA GAZETESİ