CHürriyet Yazarı Yalçın Bayer, bugün kaleme aldığı ‘Küskünler DSP’nin yolunda’ başlıklı köşe yazısında Sarıyer Belediye Başkanı ve CHP Adayı Şükrü Genç’le ilgili iddialara yer verdi.

Bayer yazısında, eski Belediye Meclis Üyesi Kamber Doğan’ın, Şükrü Genç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söylediğine de yer verdi.

Kamber Doğan’ın geçen hafta Ankara’daki siyasi kulisleri takip ettikten sonra kendisine dert yandığını söyleyen Yalçın Bayer, Doğan’a ait, ‘Parti kültürümüzde olmayan o kadar çok iddia dinledim ki utandım’ cümlelerini okurlarıyla paylaştı.

BYalçın Bayer, CHP’deki küskünlerin DSP’ye kaydığını, DSP Genel Başkanı Masum Türker’in de, “CHP’den istifa edenlere kapımız açıktır” dediğini belirttiği yazısında, Kamber Doğan’la görüşmesine de yer verdi. Bayer bu görüşme sırasında Doğan’ın kendisine gözlemlerini aktarırken, ‘Ankara’da borsa mı açılmış, neydi o..?’ dediğini belirtti.

Öte yandan Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni levent Pehlivanoğlu ile telefonda görüşen Kamber Doğan şu an Ankara’da olduğunu belirtip, “Sarıyer adayı Şükrü Genç ile diğer bazı ilçelerin adayıyla ilgili olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu toplantı yapıyor, toplantı sonrası ben de kendisiyle bizzat konuşacağım” dedi.

Yalçın Bayer’in yazısı ve Genel Merkeze ulaşan tepkiler nedeniyle gözler, adaylığı tartışılan Şükrü Genç’e odaklandı. Siyasi kulislerde Genç’in adaylığının iptal edilebileceği konuşuluyor.

Yalçın Bayer’in bugünkü yazısını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25789465.asp

(Levent PEHLİVANOĞLU)