Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, Sarıyer Büyükdere’deki Bosfor Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısında Sarıyerlilerle buluştu.


Yoğun ilginin olduğu tanıtım toplantısında kadınların yoğun katılımı dikkatlerden kaçmazken, Güntaş, demokrasi vurgusu yaptığı konuşmasıyla büyük beğeni topladı.


Hülya Güntaş tanıtım toplantısı CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, TBMM yolundaki ilk adımı partililere kendini tanıtmak için düzenlediği kahvaltılı toplantı ile attı. Güntaş’ın kendine ait şiirlerden örnekler okuyarak konuklarına hitap ettiği ve büyük ilgi gören toplantıya bazı CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylarından Av. Necati Yıldırım, CHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Servet Nadir ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir’in yanı sıra çok sayıda partili ile STK temsilcileri katıldı.

“Elimizde demokrasinin ‘d’si kaldı ama yine de umutluyuz”


hülya güntaşToplantıya katılımın yüksek olması nedeniyle salonda neredeyse oturacak yer kalmazken, davetlileri kapıda karşılayıp, yakın ilgi gösteren Hülya Güntaş, yaptığı konuşmayla demokrasi vurgusu yaptı. Konuşmasına 18 yıl önce kendisinin kaleme aldığı ‘Demokrasi’ adlı şiiriyle başlayan Hülya Güntaş, başta faili meçhul cinayetler, kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetleri, çocuk gelinler sorunu gibi toplumsal sorunlarına vurgu yaprak  “Bütün bunların yaşandığı ülkemizde kala kala elimizde demokrasinin’D’si kaldı. Ama biz yine de umudumuzu kaybetmedik. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

“Gericileştirilen eğitim politikasının değişmesi için uğraşacağım”


“Gerçek özgürlük ve demokrasi mutlak özveri, kararlı duruş ve kesintisiz mücadele ile gelir” diyen Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, “CHP’nin iktidar olma inancı ile vekil olup, TBMM’ye girmem durumunda, öncelikle mesleki deneyimim doğrultusunda gericileştirilen ve çağdaş eğitimden uzaklaştırılan bugünkü eğitim politikalarının değişmesi için uğraş vereceğim. CHP iktidarının kurulup, sol ve sosyal demokrat bir yönetim anlayışının ülkemizde yaşanacağından, çağdaş ve bilimsel bir eğitim sisteminin kurulacağından kuşkum yoktur. Zorunlu bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde daha da fazla sorumluluk alıp, kesintisiz olarak sürdürdüğüm, babamdan bana yadigar kalan kararlı ve özverili mücadelemin yol haritası olan gerçek özgürlük ve demokrasi inancımı, CHP iktidarında daha faydalı hale getirmeye karar verdim. Yarınlar bizim adımıza daha umut verici, daha aydınlıktır. Yarını hep beraber kuracağız” diye konuştu.

“Kardeşlik köprüsünün bir parçası olmak istiyorum”


5Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde katkı sunmak istediğini ifade eden Gülya Güntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben milletvekilliğine aday olmuyorum, hedefim milletvekili olup, TBMM sıralarında yer kapma kaygısı taşımak değildir. Hedefim bunlardan çok daha fazlasıdır. Ben, bu ülkeyi bulunması gereken huzur ortamına, kardeşlik ortamına taşıyacak partinin iktidarında bir nefer olmaya adayım.

Halkımızı özgürleştirecek, kadınlarımıza gereken değeri verecek, öğrencimize gelecek hazırlayabilecek partinin iktidarında, ilerici harcın yoğrulmasına emek harcamaya adayım. Hedefim, partim ile birlikte Türkiye halklarının her türlü ayrımcılığını kardeşlik hukukuna çevirmektir. Hiçbir ayrım gözetmeden, çocukları aynı topla oynayan, acılarını, sevinçlerini paylaşan halkımızın sıcaklığını, samimiyetini iktidar yapacak patinin bir emekçisi olmaktır. Hedefim, ülkemin üretimine katkı sağlayan ve buna rağmen yoksullaşan köylümüzün, işçimizin üretimden gelen zenginliğe ortak olacağı iktidarın kurulmasına katkı sağlamaktır. Ben, milli bütünlük içinde kimsenin farklılıklarından dolayı ötekileşmediği demokratik bir ortamda yaşayabileceği iktidarımızda dil, din, kültürel ayrımların özgürce yaşatılacağı kardeşlik köprüsünün bir parçası olmak istiyorum.”

Hülya Güntaş kimdir?


“Elazığ doğumlu olup, aslen Dersimliyim.

İstanbul, Sarıyer, Demirciköy’de ikamet etmekteyim. Türkçe dışında Almanca ve Zazaca bilmekteyim.

Babamın etnik kimliği ve siyasi duruşu nedeni ile sürgünlerle uğraştığı dönemlerde hayatı ve siyaseti öğrenerek büyüdüm. İlk, orta ve lise yıllarımı Dersim’de tamamladıktan sonra Adana Çukurova Eğitim Fakültesi’nden matematik öğretmeni olarak mezun oldum.

1984 yılına kadar Türkiye’de çeşitli okullarda eğitmenlik yaptıktan sonra eşimin mesleki ihtisası nedeniyle bir süre Almanya’da yaşamak durumunda kaldım.

Almanya’da aldığım dil eğitimi sonrası Duisburg şehrinde öğretmenlik yapmaya başladım. Halen Sarıyer-Zekeriyaköy İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapıyorum.

34 yıldan beri evliyim, üniversite mezunu üç oğlum var. Eşim kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, Şişli Belediyesi’nde tam zamanlı çalışmaktadır.

Politikayı ve sporu çok seviyorum. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EGITIM SEN) üyesiyim. Eylemlerine aktif olarak katılmaktayım. Çünkü sadece CHP’nin bu ülkeye demokrasi, insan hakları ve özgürlük getirebilecek bir parti olduğuna inanıyorum. Yürüyüş yapmayı, koşmayı ve yüzmeyi çok seviyorum. Lisanslı sporcuydum. Okul yıllarında koşu, basketbol ve voleybol gibi dallarda derecelerim var. Halen yürümeyi, yüzmeyi ve koşmaya devam ediyorum.

Bazı yerel gazetelere köşe yazıları yazıyorum. Politik yazıları yazmayı ve okumayı seviyorum.”