Gayriresmi seçim sonuçlarına göre referandumdan 'Evet' çıkması üzerine Ak Partililer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Sarıyer'deki Huber Köşkü'ne akın etti. Erdoğan'ın Huber Köşkü'nde vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında 'Evet' diyenlere teşekkür etti.  
16 Nisan Referandumu'nda gayriresmi sonuçların ortaya çıkmasının hemen ardından Ak Partililer kutlamalara başladı. Sarıyer caddelerinde korna çalarak araçlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Huber Köşkü'ne akın eden Ak Partililer konuşma öncesi Huber Köşkü önünde bulunan alanı yağan yağmura rağmen doldurdular. Kendisini bekleyen seçmenlerine teşekkür konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü Kapanış mitinginde Sarıyer'de gördüğüm mahşeri kalabalık, bugünkü zaferin işaret fişeği gibiydi. Ve çıkan sonuçlardan dolayı Sarıyer halkına ve evet diyen 25 milyona teşekkür ediyorum." dedi.   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ADETA YEDİ DÜVEL SALDIRDI

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Gerçekten bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Adeta 7 düvel saldırdı. Vatanımıza nasıl saldırdılar gördünüz ama tüm bunlara karşı milletim dik durdu. Bölünmedi, parçalanmadı, yurt içi ve dışı, işte sandıkları siz patlattınız."

7 düvelin nasıl saldırdığını gördünüz. Ama milletim boyun eğmedi, bölünmedi. "Sizlerle birlikte yapacağımız çok iş var. Bu yola çıkışımızın ilk anı değil. Biz şu anda zaten yoldayız. Şimdi vites değiştirerek daha hızlı bir şekilde gideceğiz. Bunlar hep bize patinaj yaptırdılar. Artık Türkiye'de Allah'ın izniyle patinaj olmayacak. Her alanda Türkiye çok daha önemli adımları, çok daha büyük adımları atmak üzere muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak, hiç endişeniz olmasın."

"Bu millete hizmetkar olmaktan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Biz hep söyledik ya, efendi olmaya değil, bu millete hizmetkar olmaya geldik. Kardeşlerim, bugüne kadar projesi olmayanlar bizim karşımızda konuştu ama biz projelerimizle konuştuk, uygulamalarımızla konuştuk. Bundan sonra da projelerimizle yol almaya devam edeceğiz."

 

http://www.sariyerposta.com