Sarıyer Hacıosman Metro girişinde referandum kampanyası yürüten ‘hayırcılar’ ile ‘evetçiler’in karşı karşıya gelmesi ilginç görüntülere sahne oldu.
16 Nisan referandumuna sayılı günler kala Hayırcılar ile Evetçiler çalışmalarını tüm Sarıyer’de sürdürmeye devam ediyorlar. Kendilerini “Vatansever Sarıyerliler” olarak tanımlayıp alana ‘Hayır’ oyu toplamak çıkan Sarıyerliler ile Ak Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı’ndan  evet kampanyası yürüten bir grup partili çalışmalar esnasında karşı karşıya geldi.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Referandum sürecinde Sarıyer’i mahalle mahalle gezen, derneklerde, kahvehanelerde, sokaklarda bire bir sohbetlerle neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini anlatan Vatansever Sarıyerliler ile Hacı Osman Metrosu önünde çadır kuran Ak Parti’li grup metroyu kullanan vatandaşlara kendi mesajlarını vermek için metro girişinde toplanınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Her iki gurubunda ses sistemi kullanması, referandum sloganları, müzikleri bir birine karıştırırken, dağıtılan broşür ve el ilanları da havalarda uçuştu.

SICAK SOHBETLERE SAHNE OLDU

Metro yolcuları çıkış merdivenlerinde gördükleri manzara karşısında zaman zaman tebessüm ederken, zaman zamanda mutsuzluklarını dile getirdi. Bazı Sarıyerliler ise referandum öncesi taraflarını belli etmek için zaman zaman sloganlara eşlik etti. İki gurubun arasında herhangi bir tartışma yaşanmazken, aksine iki gurubunda birbirine yaklaşımları sıcak ve samimi görüntüler verdi. Öyle ki referandum öncesi, ‘Hayır’cı grup ‘Evet’çi gençler birebir sohbetler de bile bulundu.

Sarıyer Gözlem

http://www.sariyerposta.com