1A2014 yerel seçimini kazanarak Sarıyer Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak isteyen siyasi parti adayları seçim meydanına indi. Yoğun bir siyasi kulisin yanı sıra miting, mahalle ve ev toplantıları yapıp, sivil toplum kuruluşlarını, esnafı ve evleri tek tek ziyaret ederek oy oranını artırmaya çalışan adayların temposuna yetişmek mümkün olmuyor.

ŞÜKRÜ GENÇ (CHP) 5 yıldan beri Sarıyer’de belediye başkanlığı yapan Şükrü Genç, bir kez daha halktan vize alıp, görevine devam etmek için büyük bir siyasi mücadele veriyor. Diğer aday adaylarının arasından sıyrılıp, partisinin kendisini yeniden aday göstermesini sağlayan Şükrü Genç’in, geçen 5 yıllık dönemdeki icraatları kendisine yeniden seçim kazandıracak yeterli bir referans olarak görülmüyor. Ancak halen yerel iktidara sahip olmanın yanı sıra, parti örgütünün de CHP’lilik ruhuyla özverili çalışması seçimde en büyük avantajı olarak görülüyor.

SEDAT ÖZSOY (AK PARTİ) Çok sayıda aday adayının arasından öne çıktı ve aday olarak öne çıktı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın birlikte yürümeyi tercih etmesi nedeniyle ikili arasında uyumlu bir çalışma temposu başladı. Daha önce Sarıyer’de yaptığı belediye başkanlığı döneminden kalan çalışkan ve güvenilir imajı halkın üzerindeki mevcudiyetini sürdürüyor. Sempatik görüntüsünün yanında tuttuğunu koparan, insan ilişkileri sağlam, siyasi diyaloglarında tutarlı bir kişilik sergiliyor. Kendine ve partisine güvenen bir portre çizerek, seçimi kazanmayı olmazsa olmaz olarak görüyor.

AHMET ÖZYÜREK (MHP) Partisinin aday arayışı sırasında ortalarda görünmese de son noktada en uygun aday olarak kamuoyu önüne çıktı. Parti içindeki daha önceki görevleri ve adaylıkları göz önünde bulundurulduğunda siyasi anlamda yeterli altyapıya sahip olduğu görülüyor. Halkla ve basınla iyi diyalog kurup, partililerle kolayca bütünleşebilen bir portre çiziyor. İddialı ve kendine güvenen söylemleri ile MHP’nin oyuna ek oylar sağlayabileceği görüşü ağırlık kazanıyor. Sivaslı olmasının ise seçimde kendisine ayrı bir avantaj sağlayacağı düşüncesini doğuruyor. CHP ve AK Parti adayını seçimde zorlayacağa benziyor.

ŞÜKRÜ DURAL (SP) Siyasi söylemlerini yerelden çok genel sorunlar üzerinde yoğunlaştırdığı için partisinin önümüzdeki seçimde Sarıyer’de seçim kazanmak gibi bir iddiası olmadığı yönünde bir görüntü sergiliyor. İlçe başkanlığı yaparken belediye başkanı adayı gösterildi. Dünya barışı ve Türkiye’nin jeopolitik durumu konusunda Milli Görüş’e dayalı fikirleriyle parti tabanına uygun çalışmalarda bulunup, oy oranını artırmaya çalışıyor. Diğer siyasetçiler gibi Sarıyer’in sorunlarına fazla detaycı yaklaşmayıp, olayı bir bütün olarak ele alıyor. Seçim propagandasını da merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yolundan sapmayan çizgide sürdürüyor.

REYHANİ ORHAN (DSP) Partisinin kurucusu merhum Başbakan Bülent Ecevit’in siyasi doğruları ve devlet yönetimindeki saygın, tutarlı ve dürüst yolundan sapmadan yürüyor. DSP de, TBMM’de grubu bulunmayan partiler arasında yer aldığından devletten ekonomik destek alamıyor, bu nedenle kendi olanaklarıyla partisini Sarıyer’de ayakta tutan kişi olarak biliniyor. Reyhani Orhan da ilçe başkanlığı yaparken belediye başkanı adayı olanlardan. Saygın ve sevilen bir kişilik yapısı, çizgisinden sapmayan bir sosyal demokrat olarak Sarıyer halkından oy istiyor. Ancak CHP, AK Parti ve MHP karşısında pek fazla varlık gösterebilecek konumda olmadığı konuşuluyor.

HÜSEYİN KOÇ (BBP) 30 Mart yerel seçimi için Sarıyer belediye başkanı adayı olan üç ilçe başkanından biri. BBP’nin kurucu Genel Başkanı ve lideri merhum Muhsin Yazıoğlu’nun fikir ve düşünceleri doğrultusunda, partili arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir çalışma sergiliyor. Hedefi belediye başkanlığı koltuğuna oturmak ama bu kısmet olmasa bile belediye meclisi üyelikleri kazanarak, BBP’nin Sarıyer’de var olduğunu ispatlamak istiyor.