ÖZEL HABER

1987 yılında yapılan ara seçim ile İstinye Mahallesi'nden ayrılarak kurulan Poligon Mahallesi'nin ilk ve 35 yıllık muhtarı Hasan Kılıçöz, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu.

35 yıl önce 150 gecekondu ile mahalleyi devraldığını söyleyen Muhtar Hasan Kılıçöz, aradan geçen süre içerisinde hayata geçirdiği projeler, yapılan çalışmalar ve mahallenin talepleri ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

"SARIYER'İN EN GÜVENLİ VE HUZURLU MAHALLELERİNDEN BİRİ"

Poligon Mahalle Muhtarı Hasan Kılıçöz, "Yaklaşık 7 bin nüfusu olan mahallenin 35 yıldır aralıksız muhtarlığını yapıyorum. Poligon Mahallesi, 1987 yılındaki ara seçimlerde İstinye Mahallesi'nden ayrılarak kuruldu. İlk muhtarı da benim. İyi bir muhtar; halk ile bütünleşmeli, vatandaşına yalan söylememeli, sorunları çözmeli. Göreve gelmeden önce yaklaşık 150 adet gecekondu vardı. Su, elektrik, yol ve sosyal donatı alanları yoktu. Elektrik mühendisleri ile birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde mahallenin belirli noktalarına çek trafolar koyduk. Bu sayede hatlar üzerindeki yoğun elektrik akımını azaltarak, bu trafolar sayesinde herhangi bir sorun yaşanmadan elektrik ulaşıyor. Poligon Mahallesi yoğun ve gayretli çalışmalarımız sonucunda bugünkü halini aldı. Şu an Sarıyer'in en sakin, huzurlu ve güzel mahallelerinden biriyiz" diye konuştu.

"DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ KÖPRÜYÜZ"

Yapılan çalışmalarda kurumlar ile koordineli olduklarını belirten Kılıçöz, "Devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gören muhtarlar sadece tek bir kurum ile çalışmıyor. Görev yaptığımız mahallenin hizmet alması açısından BEDAŞ'tan İSKİ'ye, Sarıyer Belediyesi'nden Milli Eğitim'e kadar farklı kurumlar ile işbirliği içerisindeyiz. Herhangi bir sorun varsa, konunun çözümü için ilgili yetkililer ile temasa geçip, sorunun çözülmesini sağlıyoruz. Tüm taleplerimizi en kısa sürede yerine getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

"YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ"

Mahallenin imar ve mülkiyet sorunu olduğunu söyleyen Kılıçöz, "Poligon Mahallesi huzur ve güven açısından herhangi bir sorun yaşamıyor. Fakat en büyük sorunu imar ve mülkiyet. Mahallemizde İBB, 3. şahıs ve hazineye ait çok sayıda parselimiz var. Dolayısıyla bir karmaşa söz konusu. İmar Islah Planları ile bir düzenleme getirmek istiyoruz. Bu kapsamda yerinde dönüşüm yapılmasını düşünüyoruz. Bu araziler üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın tapularına kavuşmaları için girişimlerde bulunuyoruz. İBB ve Sarıyer Belediyesi'nin de bu konu ile ilgili çalışmaları var. Bilindiği üzere Sarıyer Belediye Meclisi'nden oybirliği ile geçen fakat İBB'den geri dönen İmar Islah Planları, üzerinde revizyon yapılarak yeninden İBB Meclisi'ne sunulacak. Sunulacak olan planların kabul edilmesi halinde İBB'ye ait olan parseller üzerinde yaşayan vatandaşlar tapularını alacak. Bu arada İBB'de 5 binlik planlarını tamamlamak üzere. Bu planın da Meclis'ten geçmesiyle birçok kişi konutunun tapusunu alabilecek" şeklinde konuştu.

"MAHALLEMİZE BİR TESİS KAZANDIRMAYI ÇOK İSTİYORUM"

Mahallenin taleplerini anlatan Kılıçöz, şunları söyledi: "Mülkiyetin dışında mahallemizin bazı eksiklikleri bulunuyor. Bunlardan biri kapalı spor tesisleri. Gerek gençlerimiz gerekse diğer vatandaşlarımız için mahallemize bir tesis kazandırılması gerekiyor. Sarıyer Belediyesi de bu konuyu gündemine aldı ve programına dahil etti. Tesisin, Girne Caddesi üzerinde bulunan ve belediyeye ait olan bir parselin üzerine yapılması planlanıyor. Ayrıca çok amaçlı kullanılabilecek bir bina eksiğimiz de var. İçerisinde muhtarlık, aile hekimliği, toplantı salonu, kadın ve çocuklar için kurslar olsun. Bu konuyu sürekli gündeme getirdim fakat mülkiyet probleminden dolayı bir türlü o binayı yapamadık. Bunların dışında aile sağlık merkezimiz yok. Nüfus sayısının yetersizliği nedeniyle Pınar Mahallesi Muhtarlığı ile sağlık merkezini ortak kullanıyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ