Başbakan Yıldırım’ın “Başkanlık sistemi gelmezse Türkiye bölünür” sözlerine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, “AKP’nin hayalini kurduğu padişahlık sisteminin bölünme tehdidi ile kullanıması tehlikelidir. Ateşle anamadır.”diye konuştu.
 Başbakan Binali Yıldırım tarafından AKP İstanbul Danışma Meclisi'nde söylenen "Başkanlık gelmezse Türkiye'nin bölünme riski var” sözüne sert tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, "Bu sözler 14 yıldır ülkemizi kesintisiz tek başına yöneten AKP iktidarının ülkemizi hangi noktaya getirdiğinin acı bir itirafıdır" dedi.

 14 YILDIR ÜLKENİN NEREYE GELDİĞİNİN İTİRAFIDIR

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Didem Engin, “93 yıldır parlamenter sistemle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar bölünme riski taşımadı. Ancak bugün AKP Hükümeti’nin Başbakanı bölünme riskinden bahsediyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemize zorla bir seçim daha yaşatıp, huzur istiyorsanız oyunuzu bize verin diyerek iktidar olanlar,  şimdi de parlamenter sistemi yok etmek için bölünme tehdidiyle halkımıza yeni bir şantaj yapmaktalar. AKP’nin hayalini kurduğu padişahlık sisteminin bölünme tehdidi ile kullanılması, tehlikelidir ve ateşle oynamadır" diye konuştu. Engin sözlerini, “Sayın Başbakan'ın bu sözleri 14 yıldır ülkemizi kesintisiz tek başına yöneten AKP iktidarının ülkemizi hangi noktaya getirdiğinin acı bir itirafıdır. Halkımız bu tehditlere asla boyun eğmeyecektir.”diye tamamladı.