AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümü ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin zor şartlarda kurulduğuna dikkat çeken AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Pehlivanoğlu'na yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

"BU CENNET VATANI BİZLERE ARMAĞAN EDENLERİ MİNNET İLE ANIYORUM"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Halil İbrahim Kurşun, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunduk. Bu vesileyle tüm ulusumuza ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu günü armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, onun silah arkadaşlarına, bu cennet vatanı bizlere armağan eden şehitleri minnet ve saygı ile anıyorum" diye konuştu.

"ÇOCUKLAR BAYRAMINI EVLERİNDE KUTLUYOR"

Dünyada çocuklara armağan edilen başka bir bayram olmadığını ifade eden Kurşun, “Maalesef pandemi nedeniyle çocuklarımız bayramlarını evlerinde kutlamak zorunda kalıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çeşitli etkinlikler yapamasalar da evlerini süsleyip ayı heyecan ile 23 Nisan'ı kutluyorlar. Tüm kurallara riayet edersek inşallah bundan sonraki yıllarda bayramı hep birlikte coşkuyla kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

"BU VATANIN KIYMETİNİ BİLELİM"

101 yıl önce ülkesi işgal edildikten sonra 7'den 70'e herkesin vatan müdafaası için cepheye koştuğunu söyleyen Kurşun, “Aziz milletimiz, düşmanı vatan toprağından atmasını bildi. Erzurum'da, Sakarya'da, Kahramanmaraş'ta şahlanan bir neslin çocuklarıyız. Ardından milletin egemenliğini tahsis etmek için Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurdu. Bu ülkeyi kurarken büyük fedakarlıklar yapıp, zorluklar çektiler. Çanakkale Savaşı'nda 253 bin şehit verdik. Sarıkamış'ta tek kurşun atmadan 90 bin askerimizi toprağa verdik. Dolayısıyla bu vatanın kıymetini bilelim. Bizden sonra gelecek nesil de ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışacaklar" dedi.

"2023 HEDEFİNE YÜRÜYORUZ"

Kurşun, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti ailesi olarak dünyanın gelişmiş 10 büyük ekonomisine girmek için 2023 hedefine yürüyoruz. Gençlere hedef olarak 2053, 2071'i hedef gösteren bir liderimiz var. Bizler de bu hedefe durmadan, yorulmadan ulaşmak için gayret ediyoruz. Ecdadının ruh köküne bağlı, değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ