Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 51. Ulusal ve 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri düzenlenen açılış törenine katıldı.

16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin dört bir köşesinden binlerce vatandaş akın ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adının verildiği kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri, CHP İstanbul Eski Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP’li belediye başkanları katıldı. 

b 2

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Şenlikleri’nin hazırlanarak, gelen misafirlerin en iyi şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmesinde katkısı bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a teşekkür ederek plaketlerini verdi. Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce vatandaşın katıldığı Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Müslüman coğrafyası kan ağlıyor. Allahu ekber diyerek kafa kesen, cami türbe yakan, vahşeti dün adına yaptıklarını iddia eden zalimler Mevlana’yı Hacı Bektaş-ı Veli’yi tanısalardı bunu asla yapmazlardı. Aslanla ceylanı aynı kucakta tutan Hacı Bektaş-ı Veli’den alacağımız çok ders vardır. Ahlaklı ve erdemli toplum saygı, paylaşım, hak, hukuk gibi temel ahlaki ilkeler etrafında bir araya gelen toplumdur. Adalet, hak, hukuk, eşitlik, cömertlik gibi temel ahlaki değerler ve bu ilkeler etrafında bir araya gelirsek ahlaklı toplumu yaratmış oluruz. Yüzümüzü Mevlana’ya çevirelim, yeniden Pir Sultan Abdal’ı analım.  Bunu yaptığımız zaman evrensel değerleri yakalamış olacağız” dedi.

b 3

Büyük Türk düşünürü ve Bektaşi tarikatının kurucusu Hacı Bektaş-i Veli’nin ölümünün 667. yıldönümünde düzenlenen tören semah gösterisi ile devam etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, törenin bitiminden sonra Sarıyer Belediyesi’nin katkıları ile 30 otobüsle gelen Sarıyerlilerle sohbet ederken, emeği geçen belediye çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.