Sarıyer Belediyesi’ne yönelik FETÖ soruşturması iddiaları ve ardından Başkan Şükrü Genç, röportajı Belediye Meclisi Aralık Ayı İlk Oturumu’nda gündeme oturdu. CHP’li Meclis Üyeleri ile Ak Partili Meclis Üyeleri arasında, Sarıyer Posta’nın attığı başlık tartışma konusu oldu. Ak Partililer, soruşturmanın “Adli” CHP’liler ise Başkan Şükrü Genç’in açıklamasında olduğu gibi “İdari” olduğunu savundu!
Sarıyer Belediyesi Aralık Ayı Meclisi’nde CHP’liler ile Ak Partililer arasında, Belediye’de yapılan müfettiş incelemelerinin ‘Adli’ mi, ‘İdari’ mi olduğu tartışması yaşandı. Ak Partililer, soruşturmanın ‘Adli’ CHP’liler ise ‘İdari’ olduğunu savundu. Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik, adli dosya numarası da vererek, soruşturmanın adli olduğunu savundu. Meclis Toplantısına Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’de katıldı.

aralik-ayi-meclis-8ARALIK AYI İLK OTURUMU YAPILDI

Sarıyer Belediyesi Aralık Ayı İlk Oturumu sabah 11.00’da başladı. Başkan Vekili Hüseyin Coşkun yönetiminde toplanan Meclis’te 4 asıl 5’te ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri öncesinde gündem dışı söz alan Ak Partili ve CHP’li meclis üyeleri konuşmaları tartışmalı geçti. Meclis üyeleri bazı konularda soru önergeleri verdi. Tansiyonun arttığı an Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik’in gündem dışı konuşma yaptığı sırada oldu.

 

KEŞKE YANILSAYDIK!


Gündem dışı söz alarak CHP’lilerin Ak Parti icraatlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik, daha sonra SARBEL ve Erkan Kaarslan ile ilgili iddiaları hatırlatarak Sarıyer Posta’ya Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yaptığı ‘Adli değil idari inceleme var’ başlığıyla verdiğimiz haberdeki açıklamalarını gündeme taşıdı. “Gelelim asıl konumuza” diyerek sözlerine başlayan Çelik, “Neresinden başlayacağız aylarca söyledik. SARBEL dedik. Erkan Karaarslan dedik. Keşke haksız çıksaydık. Keşke bu konuda yanılsaydık.”dedi. Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un “Bir şey yok ki” diye araya girmesi üzerine, Çelik “Var var var! Çok şey var.” dedi.

 "İDARİ BİR SORUŞTURMA OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ!"

Araya giren Hüseyin Coşkun, “Sayın Çelik idari bir inceleme olduğunu biliyorsunuz. Türkiye’de OHAL var. OHAL ile ilgili bütün belediyeler. Hepsi inceleniyor.”dedi. Bu kez, Çelik araya girerek, “Hayır hayır hayır. Yanıltıyorsunuz bu milleti.” ifadelerini kullandı. Karşılıklı tartışmaların başladığı Meclis’te AKPartililer ile CHP’liler soruşturmanın ‘Adli’ mi ‘İdari’ mi olduğu yönünde birbirine muhalefet etti.

ADLİ Mİ İDARİ Mİ ÖNERGESİ VERDİ


aralik-ayi-meclisi-4Tartışmaların ardından konuşan Nurettin Çelik, adli soruşturma olduğuna ilişkin bir de dosya numarası verdi. Meclis Başkanlığı’na verdiği önergeyle de bu dosya numarasını soran Çelik, “Yerel bir gazetede bu olayla ilgili haber yayınlandı. Arkasından, Şükre Bey aynen geçti. Aynı yerel basında açıklama yaptı. Dedi ki şu anda Sarıyer’de, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan idari bir soruşturma var dedi. Ben numara veriyorum. Önerge vereceğim. Terörle suçlarla alakalı Cumhuriyet Savcılığı’nın yapmış olduğu tahkikat. 2016’ya 143778 numarasıyla tahkikat başlatılmıştır. Belediye Başkanı ise bu hususu yalanlamaktadır. Acaba hangisi doğrudur. Önergemizi Başkanlık makamına sunuyoruz.”dedi.

Çelik konuşurken Ak Partililer ile CHP’liler arasında ‘Adli’ mi ‘İdari’ mi tartışması devam etti. Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, “Konu soruşturma konusu olmuş. Artık bunu konuşmanın yeri bura değil. Siz de hukukçusunuz. Bırakın normal mecrasında gitsin.”ifadelerini kullandı. Daha sonra yapılan oylama ile önerge kabul edildi.

aralik-ayi-meclisi-6MECLİSİ TERK ETTİ!

Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik’in açıklamaları sırasında CHP’lilerin tepkileri yükselince, “FETÖ’ye paraları vermeseydiniz. Niye rahatsız oluyorsunuz?” dedi. Bunun üzerine yerinden fırlayan CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Yazıklar olsun. FETÖ’ye siz memleketi verdiniz.”diyerek salonu terk etti. Bu sırada Ak Partililer ile CHP’liler arasındaki tartışmalarında dozu arttı. Karşılıklı laf atmalara zor durduran Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, “Nurettin Başkan toparlayalım.”diyerek konuşmasını bitirmesini istedi.

Daha sonra Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, “14 yıldır iktidar olan bir parti var. Diyelim ki MHP 14 yıldır iktidardaydı. Birisi suç işliyorsa 14 yıl içinde 17 Temmuz darbesi olmadan suçu bulup adalete teslim edilirdi. Hakim, kalmadı. Savcı, kalmadı. Bırakın işlerini yapsınlar. Bunları balyozda, Ergenekon’da gördük. Yarın özür dilemek zorunda kalırsınız.”diye konuyu tamamladı.

img_8736FETULLAH GÜLEN CEMAATİ İLE TEK YUMURTA İKİZİ GİBİYDİNİZ!

Nurettin Çelki’in ardından CHP’li Meclis Grup Başkanı Mustafa Tok söz aldı. Tok, “Arkadaşlar sizler Fetullah Gülen terör örgütüyle, tek yumurta ikizi gibiydiniz arkadaşlar. Ne yaptınız. Bunların hesabı sorulacak. Dört tane hukukçu var. Ben diyorum ki Sarıyer Belediyesi’nde illegal bir iş yaptım. Diyorum ki beni Ahmet Efendi kandırdı. Dört tane hukukçuya soruyorum. Kandırılmakla benim hukuki sorumluluğum ortadan kalkıyor mu arkadaşlar. Siz bu sorumluluğun hesabını vereceksiniz. Fetullah Gülen Cemaat Örgütü ile ben FETÖ demiyorum. Yaptığınız her şeyin hesabını 5 sene sona 10 sene sonra belki yarın belki yarından da yakın hesabını vereceksiniz.”ifadelerini kullandı.

aralik-ayi-meclisi-3ERKAN KARAARSLAN YUSUF TÜLÜN ZAMANIN'DA DA HİZMET VERDİ


Meclis’te bu konuyla ilgili olarak en son konuşmayı CHP’li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek yaptı. Zeybek, bugün FETÖ’den tutuklanan Erkan Karaarslan’ın Nurettin Çelik’in Sarıyer İlçe Başkanı ve Yusuf Tülün’in de Ak Partili Belediye Başkanı olduğu dönemde  Sarıyer Belediyesi’ne danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi. Zeybek, “Erkan Karaarslan sadece bugün değil geçmişte de Sarıyer Belediyesi’ne hizmet vermiştir.”dedi.

GÜNDEMDEKİ KONULAR KABUL EDİLDİ

Sarıyer Belediye Meclisi’nde son olarak gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. 4 asıl 5 ek gündem maddesi Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.