Demokratik Sol Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hümeyra Gürsoy, 25-29 Eylül tarihleri arasında Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Sarıyer Edebiyat Günleri’ne davet edilmemesi üzerine sitem dolu bir açıklama yaptı.

Aynı zamanda başarılı bir yazar olan Hümeyra Gürsoy, 6 yıldır etkinliğe katıldığını ancak 31 Mart yerel seçimlerinde Sarıyer Belediye Başkan Adayı olduğu için bu yıl davet edilmediğini savundu.

İŞTE GÜRSOY’UN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

CHP EDEBİYAT GÜNLERİ! Lütfen Sarıyer demeyelim artık. 6 yıldır bu etkinliğe katılan bir Sarıyerli yazar olarak, 4 kitabı olan bir yazar olarak, hatta Şükrü Başkan'ın isteğiyle tek kuruş bile talep etmeden, Sarıyer'deki tüm öğrencilere dağıtılmak üzere bir çocuk romanı yazan biri olarak, bu sene DSP'li olmam sebebi ile bu etkinliğe davet edilmedim. Bu faşizan yaklaşımı şiddetle kınıyorum... Bu kadar nefret ve kine gerek yok... Biz katılmasak da olur zira imza da çok, gün de çok ama sakın haktan, hukuktan bahsetmeyin bana... Hiç yakışmadı... Koskoca Belediye insan ayırımı yapıyor ve adına SARIYER diyor, eminim Şükrü Başkan'ın haberi bile yoktur, üç beş işgüzarın işidir... Hakikaten yazık...

CHP EDEBİYAT GÜNLERİ SARIYER'E HAYIRLI OLSUN!”

SARIYER POSTA