Alevi Örgütleri ve Eğitim-Sen'in çağrıda bulunarak gerçekleşen Laik, Bilimsel Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam Mitingi'ne onbinler katılarak talepleri haykırdılar.


Soğuk hava ve ara ara yağan yağmura ragmen kitlenin alanı doldurması ve sloganların bir çok kesim tarafından gür bir sesler haykırılması gözlerden kaçmadı.

UnknownMitingin yapılacağı birgün öncesine kadar yasal izinlerin hala verlimemiş ve mitingin nerede yapılacağına dair tartışmaların devam ettiği bir hazırlık sürecinde son dakika izni ile Kadıköy’ün mitinge açılması ile onbinler Kadıköy iskele meydanına akın etti.

Birleşik Haziran Hareketi, HDK, HDP, CHP Milletvekilleri, DİSK, KESK, TMMOB, TTB temsilcileri, Halkevleri, Beşiktaş'ın taraftar grupları Çarşı ve Halkın Takımı, Fenerbahçe taraftar grubu SolAçık ve demokratik kitle örgütlerinin tek yürek olduğu mitingde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yuhalanarak, “karanlığa teslim olmayacağız" mesajı verildi.

On binlerin, AKP’nin gerici politikalarına geçit vermeyeceklerini haykırdı. “Zorunlu din dersi kaldırılsın”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarını haykıran on binler, "Laik, demokratik, anadilde eğitim” talebiyle 13 Şubat'ta boykota katılacaklarını yenilediler. Açıklamaların ardından Agire Jiyan, Tolga Sağ ve Erdal Erzincan türküleri eşliğinde on binler hayal çekti.

Mitingde kurumların dışında son zamanlarda ismini siyasette duyduğumuz ve milletvekilliği için hazırlık yapan bir çok kişide halkın içindeki yerini almış bulunmaktaydı. Bunlardan biride kısa bir zaman once CHP İstanbul 2. Bölgeden aday adaylığını açıklayan HÜLYA GÜNTAŞ’tı.

Hülya Güntaş bağlı bulunduğu EĞİTİM-SEN korteji ile yürüyüşe katılıp alana geldikten sonra da adaylık çalışması yaptığı CHP’li yoldaşlarının arasında yerine alarak burada talepler için atılan sloganlara eşlik edenlerden oldu.

Kendisine günün konusu ile sorumuzu sorduğumuzda aldığımız cevaplar şöyle oldu.

10962177_594943177316040_1954633644_n“ Ülkemizin en büyük sorunlarından biri geldiğimiz gün itibarıyla eğitim olmuştur, AKP baskıcı yönetiminin eğitimde uyguladığı politikalar ülkemizde farklı dini anlayış ve yaşyışlar için tam bir kabus olmuş durumda. Mezhepçi politikaları ile ülkeyi yönetmeye çalışan AKP zihniyeti ülkenin tamamını çocukluk yıllarından itibaren teslim alıp kendi anlayışı ile yönetmek istemektedir. İşte buna karşı gelen ve buna boyun eymeyeceklerini haykıran onbinler burada bir arada bulunmakta ve AKP hükümetine karşı duruşlarını sergilemektedir. Yüzyıllardır çeşitli baskı ve katliamlara maruz kalıp ayakta durma başarısı gösteren ve teslim alınamayan bir irade sergileyen Aleviler bugün onlarla beraber olan dostları ile birlikte bir kez daha bunu haykırmaktalar. Alevilerin bu duruşu sadece kendileri için bir anlam taşımanın dışında gerici eğitimi Kabul etmeyen ve bilimsel eğitimden yana olan herkes için geçerlidir ve önemlidir. Yani aslında aleviler burada toplanırken sadece kendi talepleri ve beklentileri için değil, toplumun bir çok kesimi için burada bulunuyorlar. Bir çok kesim için taleplerini haykırıyorlar. Şimdi birde unu söylemek gerek seçim arefesinde olduğumuz bu süreçte bu baskıcı düzene karşı 2015 Haziran seçimleri artık çok daha önemlidir. Halklar buna gore sandığa gitmeli ve AKP baskıcı politikalarını sandığa gömmelidir.”

Eşit yurttaşlık taleplerini her ortamda ve çalışmalarında haykırıp burada dile getirilen talelerin hepsinin tarafınca her ortamda savunulacağını belirten Hülya Güntaş toplumun her kesiminden bu düzenin değişmesi ve halkın özgürleşip daha demokratik bir ülke olması için destekte bulunmayı da ihmal etmedi.