Eğitimde fırsat eşitliğinin temelini oluşturma amacıyla hizmete açılan Sarıyer Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevleri yeni eğitim öğretim yılına başladı. Bu yıl ilk kez kayıt olan minik öğrenciler 2 hafta boyunca yarım günlük oryantasyon sürecine devam edecekken diğer öğrenciler ise tam zamanlı eğitim alacak.

Bu yıl iki merkezi daha bünyesine katarak şube sayısını 10’a çıkaran Sarıyer Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevleri 600’e yakın öğrenci ile eğitime başladı. Okullara ebeveynleri eşliğinde gelen minik öğrenciler, öğretmenleri tarafından karşılandı. Sınıflarında kendileri için hazırlanan balonlarla ve süslemelerle karşılaşan öğrenciler mutlu anlar yaşarken, velileri ise onları dışarıda bekledi. Özellikle bu yıl ilk kez kayıt yaptıran miniklerin heyecanları görülmeye değerdi. Öğrenciler 2 hafta boyunca yarım günlük oryantasyon sürecine devam edecek. Bu süreçte çocukların okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

HER MAHALLEYE BİR GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Her mahalleye bir gündüz bakımevi hedefi doğrultusunda çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda yapımı tamamlanan Büyükdere Açelya Gündüz Bakımevi miniklere ilk kez kapılarını açtı. Huzur Mahallesi’nde açılacak bakımevinin ise eylül ayı içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. Öte yandan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde ise bakımevi inşası için çalışmalar devam ediyor.