gümüşdere gazete


Özelleştirme Yüksek Kurulunun Sarıyer Gümüşdere’de 3. köprü alanında kalan doğal sit olan ormanlık alan da dahil olmak üzere, doğal sit, arkeolojik alan, dere yatakları, yollar, belediye hizmet alanı, yeşil alan, askeri bölge, tarımsal üretim teknolojileri geliştirme parkı ve dini tesis de bulunduğu 2000 bin dönümlük 71 taşınmazın özelleştirilmesine Sarıyer-Gümüşdere halkı imza kampanyası başlatarak tepki gösterdi.


Resmi Gazete’te 8 Mayıs günü yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı’na göre Sarıyer Gümüşdere’de 590 bin 343 metrekarelik dere koruma, rekreasyon, dinlenme alanı, Rumelifeneri’nde toplam 28 bin 450 metrekarelik askeri alan için özelleştirilme kararı alınmıştı.


Özellikle Sarıyer Gümüşdere’de 3. köprü alanında kalan doğal sit olan ormanlık alanın özelleştirilme kapsamına alınmasına tepki gösteren Gümüşdere halkı, tarım alanlarının üzerine İSKİ tarafından yapılmak istenen arıtma tesisi projesi için 1 sene boyunca gösterdikleri mücadelenin kazanılmasının ardından aynı arazinin özelleştirilmemesi için imza kampanyası başlattı.