Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gökan Zeybek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

24 Haziran seçimleri sonrası TBMM’ye giren ve sergilediği aktif profil ile adından sıkça söz ettiren Parti Meclisi ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gökan Zeybek, geçtiğimiz aylarda yaşanan tren kazası sonucu gündeme gelen tren hattının tekrar hizmete açılması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a kritik sorular yöneltti.

İşte Zeybek’in sunduğu o soru önergesi:

1) Yeniden oluşturulan menfez dolgusu, dolgu oluşturma tekniğine uygun şekilde yapılmış mıdır?

2) Dolgu için hangi malzeme kullanılmıştır? Kullanılan malzemelerin içeriğinde inşaat molozları, kırık mermer, fayans ve beton parçaları bulunmakta mıdır?

3) Dolgunun stabilitesini (dengesini) sağlamak için oluşturulan dolgu şevinin (eğimli yüzeyin) üzerine, inşaat molozu beton bloklar atılmış mıdır?

4) 8 Temmuz 2018 tarihindeki kazanın yapılan onarım sonrasında; yeniden oluşturulan menfez dolgusu, dolgu oluşturma tekniği ve kullanılan malzemeler, 10 Temmuz günü tekrar trafiğe açılan demiryolu hattı için riskleri tamamen ortadan kaldırmış mıdır?