Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gökan Zeybek, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde partisinin İBB başkan adayı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Katıldığı televizyon programında yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacaklarını söyleyen Zeybek, CHP’nin göstereceği adayın çizeceği profil ile ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu.

“İBB’yi 25 yıl sonra kazanacağız”

Yerel seçimlerde iddialı olduklarını dile getiren Zeybek, “Son 3 seçim incelendiğinde kazanan partinin de yüzde 40’ların üzerinde bir oy aldığını görüyoruz. Bugün ‘ittifaka varız’ diyen partilerin adayları yüzde 4’lerin üzerine çıkamadılar. Özellikle belediye seçimlerinde olduğu gibi tek kişinin seçileceği oylamalarda vatandaş kendisine yakın bulduğu aday lehine iradesini belirler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul’da her zaman olduğu gibi yüzde 40 ve üstünde bir oy iddiamız var. Bu seçimde yüzde 45’in üzerine çıkıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 25 yıl sonra kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“Adayımız İstanbul’un ekonomisini düzeltecek”

Partisinin göstereceği adayın profilini çizen Zeybek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ya da aynı zihniyet tarafından uzun süredir yönetilen İstanbul’un kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretebilecek bilgi ve yetenekte bir aday olması gerekiyor. İBB’nin 2014 yılı itibariyle 4 Milyar TL olan bütçe açığı, 2017 yılında 18 Milyar TL’ye ulaştı. 2018 yılında yapabilecekleri toplam borçlanmanın yüzde 48’ini yılın ilk üç ayında gerçekleştirdiler. Yani İstanbul’da başarısız bir belediye var. Aynı zamanda gelirleri giderleri karşılayamadığı İBB yönetimi mevcut. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının finansmanla ilgili alternatiflerini doğru koyabilmesi ve bu anlamda sürdürülebilir bir ekonomi oluşturması gerekir” dedi.

“Ulaşım sorununu çözecek biri olmalı”

CHP adayının İstanbul’un en büyük problemi olan ulaşım ile ilgili çözüm getirmesi gerektiğini ifade eden Zeybek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, İstanbul’da ki bütün mahalleleri bilmeli ve oraya bir kere de olsa mutlaka uğramış biri olmalı. Her bölgede dostlarının olması, aynı zamanda düğün ve cenazelere katılmış olması gerekir. İstanbul’da 15 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor. 500 binin üzerinde Suriyeli, 500 bin civarında da Afgan, Asya ve Afrika kökenli mülteciler var. Yani İstanbul’da düzenli olarak yaşayan insan sayısı 16 milyon civarında. Fakat bu büyük kentin en büyük problemi ulaşımdır. Burada yaşayan herkes bundan muzdarip. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının, AK Parti iktidarının yapamadığı kapasiteyi ve performansı ortaya koyması gerekiyor. Bunun yanında adayımız, insanlara sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları sağlamalı” diye konuştu.

Zeybek’ten genç seçmen vurgusu

“Adayımız genç seçmenlerin sandığa gitmesini teşvik edecek bir moral motivasyonu da yükleyebilecek kapasitede biri olmalı” diyen Zeybek, şunları söyledi: “Bunun yanı sıra CHP’nin dışında ki partilere de oy veren yurttaşlarımız var. Cumhuriyet Halk Partisi adayının bütün parti seçmenlerinin kendilerine yakın hissedebileceği siyasi profil çizmesi gerekir.”