İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve beraberindeki heyet, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sonrasında Genç ve Kavuncu, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundular.

CHP ve İYİ Parti’nin Sarıyer’de oluşturdukları Millet İttifakı adayı olarak girdiği 31 Mart yerel seçimlerinde üst üste 3. kez belediye başkanı seçilen Şükrü Genç, makamında tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

Başkan Genç’e son tebrik ziyareti İYİ Parti’den geldi. Görüşmede İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun yanı sıra İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, il ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu. Kavuncu 3. dönem belediye başkanlığından dolayı Başkan Geç’i tebrik etti.

Görüşmede birliktelik vurgusu

Sarıyer başta olmak üzere İstanbul’daki ve Türkiye genelindeki yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği görüşmede, oluşturulan birlikteliğin yaşamın her alanında uygulanması vurgusu yapıldı. Ziyaret sonrasında Sarıyer Posta’nın Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulunan Şükrü Genç ve Buğra Kavuncu, önemli mesajlar verdi.

İşte o özel röportajdan öne çıkan satır başları:

“Şükrü Genç’in arkasındayız”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Şükrü Başkan 3 dönem kendisini ispat etmiş biri. Biz de teşkilat olarak büyük bir gurur ve mutlulukla desteğimizi verdik. Yapmış olduğumuz ittifakın belediye başkanlığı kazanımından sonra da elimizden gelen bir şey olursa sonuna kadar arkasında olacağımızı göstermek için kendisini ziyaret ettik” dedi.

“İnşallah bu birliktelik devam eder”

“İYİ Parti ile CHP’nin yaptığı gerçekten önemli bir ittifak” diyen Kavuncu, “Türkiye’de demokrasiye aşık, hukuk yönünden tavır gösteren herkesin bir mutabakat sağladığı dönemdi. Farklı kurumlara mensup olsak da temel değerler üzerinde konsensüs sağlandı. Bu da tabanımıza çok iyi bir şekilde yansıdı. Yine aynı değerler üzerinde İnşallah bu birliktelik devam eder” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin yarınlarını oluşturacak bir yapı meydana geldi”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şükrü Genç, “Türkiye’de bazı şeyler ilk kez samimi bir şekilde yaşanmaya başlandı. Sayın başkan çok güzel bir söz söyledi; demokrasiye aşık insanlar bir araya geldi. Demokrasi güçlerinin her dönem bir arada olması gerekiyordu zaten. Eğer hedef ülkenin kalkınması ve halkın çıkarlarıysa biz her daim bir araya gelebilmeliyiz. Ancak bu samimiyeti işin en başında yaratmalıyız. Biz her iki partinin genel başkanının göstermiş oldukları bu çabanın sonrasında belki de Türkiye’nin yarınlarını oluşturacak bir yapı meydana geldi” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin dünyaya örnek olacağını düşünüyorum”

Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Hangi siyasi parti olursa olsun hiç kimseyi ötekileştirmedik. Her zaman birlikteliği öne çıkaran bir dil kullandık. Bunu yaşamın her alanına yaymayı kendimize hedef seçtik. Seçimler geldi geçti. Bundan sonrası çok önemli. Yerelde bunu başarabilirsek Türkiye’nin dünyaya örnek olacağını düşünüyorum.”